Обезбеђивање података у складу са Уговором о лиценцирању са крајњим корисником на територији Европске уније, Уједињеног Краљевства, Бразила или за становнике Калифорније

1. април 2021.

ID 175193

Овај одељак садржи информације у вези са обезбеђивањем података Kaspersky компанији уколико сте инсталирали верзију апликације која је намењена за употребу у Европској унији, Уједињеном Краљевству, Бразилу или за становнике Калифорније. Информације које се помињу у овом одељку не садрже никакве личне податке у вези са Корисником, а које су потребне за рад Софтвера Носиоца права, осим уколико изричито није наведено другачије.

Слажете се да, током употребе софтвера, аутоматски проследите следеће податке у Kaspersky ради побољшања квалитета заштите у реалном времену, побољшања квалитета рада софтвера и за благовремено откривање и исправљање грешака у вези са механизмима инсталације, уклањања и ажурирања софтвера, већем броју корисника:

  • Информације у вези са инсталираним софтвером Носиоца права: пуна верзија софтвера; ID ажурирања софтвера; тип инсталираног софтвера; статус да ли је софтвер инсталиран/уклоњен; кôд грешке инсталирања; ID софтвера; ID брендираног софтвера; локализација софтвера; кôд брендираног софтвера; тип оперативног система (сервер, радна станица, доменски контролер); тип инсталације (нова инсталација, надоградња); трајање инсталације у секундама; индикатор који указује да ли је инсталацију прекинуо корисник.
  • Остале информације: протокол који се користи за пренос података на KSN.
  • Информације у вези са корисничким окружењем: индикатор који говори да ли је компонента Device Guard (у Windows систему) укључена; породицу оперативног система; верзију оперативног система, број издања оперативног система, број ажурирања оперативног система, издање оперативног система, проширене ифнормације у вези са издањем оперативног система; тип хардверске платформе; додатне информације о функцијама оперативног система; тип уређаја (преносни рачунар, стони рачунар, таблет).
  • Информације у вези са обрађеним објектом: јавни кључ сертификата; дигитални отисак анализираног објекта и хешинг алгоритам; име откривеног злонамерног софтвера или легитимне апликације који се може искористити да се оштети уређај или подаци корисника; временске ознаке активираног записа у антивирусним базама података софтвера; ID активираног записа у антивирусним базама података софтвера; тип активираног записа у антивирусним базама података софтвера.
  • Информације у вези са захтевима Web услуге: обрађена Web адреса; IP адреса (IPv4) Web услуге која је тражена; тип сертификата.
  • Информације у вези са лиценцом и другим уговорима: ID предметног софтвера; врста коришћене софтверске лиценце; одредбе лиценце за употребу софтвера; преостали број дана до истека лиценце за коришћење софтвера; пуно име партнерске организације која је примила поруџбину за куповину лиценце за коришћење софтвера.

Како би се побољшао квалитет заштите Корисника који плаћају путем Интернета, слажете се да аутоматски пружате финансијске Web локације уз информације у вези са именом и верзијом Софтвера и прилагођеним поставкама Софтвера, идентификационим бројем додатка Софтвера у прегледачу који је употребљен за приступ финансијској Web локацији, као и идентификационим бројем који показује да ли је употребљен безбедан или обичан прегледач.

Добијене информације Носилац права штити на начин прописан законом и неопходне су за функционисање Софтвера да их користи под лиценцом.

Kaspersky може да употреби стечене статистичке податке на основу примљених информација ради праћења трендова безбедносних претњи по рачунаре и објаве извештаја о тим претњама.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.