Опоравак оперативног система након заразе

1. април 2021.

ID 40951

Уколико сумњате да је оперативни систем вашег рачунара оштећен или измењен услед злонамерне активности или грешке система, користите Чаробњака за Microsoft Windows решавање проблема који чисти систем од свих трагова злонамерних објеката. Kaspersky вам предлаже да покренете чаробњака након што се рачунар дезинфикује како бисте били сигурни да су поправљене све претње и оштећења од заразе.

Чаробњак проверава да ли постоје промене у систему које могу да буду у виду блокирања приступа мрежи, промене познатих типова датотека, блокирања контролне табле, итд. Постоје различити разлози за различите врсте оштећења. Ови разлози могу обухватати злонамерне активности, неисправну конфигурацију система, отказе система или неисправан рад апликација за оптимизацију система.

Након што се преглед заврши, чаробњак анализира податке како би проценио да ли је систем оштећен и да ли захтева тренутну пажњу. На основу прегледа, чаробњак прави листу акција које су потребне ради отклањања штете. Чаробњак групише ове акције по категоријама на основу озбиљности откривеног проблема.

Такође погледајте:

Решавање проблема везаних за оперативни систем помоћу Microsoft Windows чаробњака за решавање проблема

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.