Конфигурисање обавештења о недостацима у Wi-Fi мрежама

1. април 2021.

ID 81791

Уколико Kaspersky VPN Secure Connection није инсталиран на вашем рачунару, Kaspersky Internet Security приказује обавештење о повезивању на Wi-Fi мреже и небезбедном преносу ваших лозинки путем Интернета. Повезивање и пренос лозинке можете дозволити или блокирати из прозора обавештења.

Након што инсталирате Kaspersky VPN Secure Connection, поставке за приказивање обавештења у вези са повезивањем на Wi-Fi мреже и пренос нешифрованих лозинки постају неактивне. Поставке обавештења за Wi-Fi мреже можете конфигурисати Kaspersky VPN Secure Connection.

Да бисте конфигурисали обавештења о рањивостима у Wi-Fi мрежама:

 1. Отворите главни прозор апликације.
 2. Кликните на Settings 2019.png дугме у доњем делу прозора.

  Отвара се прозор Поставке.

 3. Изаберите одељак Заштита.
 4. Изаберите компоненту Заштитни зид.

  Прозор приказује поставке компоненте Заштитни зид.

 5. Обележите Обавести о рањивостима у Wi-Fi мрежама уколико желите да добијате обавештења приликом повезивања на рањиве бежичне мреже. Уколико не желите да добијате обавештења, уклоните обележје из поља. Овом пољу можете приступити уколико Kaspersky VPN Secure Connection није инсталиран на рачунару.
 6. Уколико је обележено поље Обавести о рањивостима у Wi-Fi мрежама, можете да уредите напредне поставке за приказ обавештења:
  • Обележите поље Блокирај и упозори о небезбедном преносу лозинки путем Интернета да блокирате сав пренос лозинки у нешифрованом тексту када попуните поља Лозинка на Интернету.
  • Кликом на везу Омогући враћате подразумеване вредности поставке за приказ обавештења о преносима лозинки у нешифрованом облику. Уколико сте претходно блокирали приказ обавештења о преносу лозинки у нешифрованом облику, приказ тих обавештења се наставља.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.