Прикупљање података за техничку подршку

1. април 2021.

ID 84091

Када стручњаке техничке подршке обавестите о проблему, од вас може бити затражено да направите извештај који садржи информације о вашем оперативном систему и да га пошаљете техничкој подршци. Стручњаци техничке подршке могу да затраже од вас да направите датотеку са траговима. Датотека за праћење корак по корак прати поступак обављања команди апликације, те је могуће одредити стање апликације у тренутку када се догодила грешка.

Како би се обезбедила боља подршка везана за проблеме у функционисању апликације, стручњаци техничке подршке могу да вас питају да привремено промените поставке апликације за сврху дијагностике. Да бисте то и учинили, можда буде потребно да обавите следеће акције:

  • Прикупи проширене информације о дијагностици
  • Конфигуришите сваку компоненту у апликацији променом специјалних поставки које нису доступне путем стандардног корисничког интерфејса
  • Поново конфигуришите складиште и пошаљите прикупљене дијагностичке информације
  • Подесите пресретање мрежног саобраћаја и чувајте мрежни саобраћај у датотеку

Стручњаци техничке подршке даће вам све потребне информације за обављање ових акција (корак по корак упутства, промену поставки, скрипти, додатне функције командне линије, модуле за отклањање грешака, посебне алатке итд.) и информисаће вас који подаци ће бити прикупљани у сврху откривања проблема. Након што се прикупе проширене дијагностичке информације, оне се чувају на рачунару корисника. Прикупљени подаци се не шаљу аутоматски у Kaspersky.

Саветујемо вам да обавите претходне акције само по упутствима стручњака техничке подршке, након што добијете упутства како то да урадите. Промена поставки по вашем нахођењу онако како није описано у помоћи или није у складу са препорукама стручњака техничке подршке, може довести до успорења и пада оперативног система, могуће је смањење нивоа заштите вашег рачунара, а могуће је и нарушавање доступности и интегритета већ обрађених података.

У овом одељку

Информације у вези са садржајем и складиштем услужних датотека

Како да омогућите трагове

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.