О приватном прегледању

1. април 2021.

ID 93724

Неке Web локације користе услуге праћења за прикупљање информација у вези са вашим Интернет активностима. Те информације се затим анализирају и користе у сврху приказивања огласа.

Компонента Приватно прегледање је направљена да спречи прикупљање података о вашој Интернет активности.

У режиму откривања, компонента Приватно прегледање открива и броји покушаје прикупљања података и уписује те информације у извештај. Режим откривања је подразумевано омогућен, а прикупљање података се дозвољава на свим Web локацијама.

У режиму блокирања, компонента Приватно прегледање открива и блокира покушаје прикупљања података, а информације о тим покушајима се уписују у извештај. У овом режиму, прикупљање података је блокирано на свим Web локацијама, осим:

  • на Web локацијама које су додате у изузетке
  • на Kaspersky Web локацијама и његових партнера
  • на Web локацијама које могу неисправно бити приказане као резултат блокирања услуга за праћење, према доступним Kaspersky информацијама

Бројач блокираних покушаја прикупљања података приказује укупан број блокада на читавој Web локацији у зависности од тога колико је страница отворено у прегледачу. Уколико је отворена једна страница у прегледачу, рачунају се само блокирани покушаји прикупљања података на тој страници Web локације. Уколико је у прегледачу отворено неколико страница исте локације, броје се блокирани покушаји прикупљања података на свим страницама исте локације.

Компонентом Безбедно прегледање можете управљати путем Kaspersky Internet Security интерфејса или уз помоћ Kaspersky Protection проширења из вашег прегледача.

Приватно прегледање има следећа ограничења:

  • Апликација не блокира прикупљање података од стране услуге за праћење у категорији „Друштвене мреже“ док сте на Web локацији неке од друштвених мрежа.
  • Уколико се не одреди Web страница са које се покуша прикупљање података, Kaspersky Internet Security не блокира тај покушај прикупљања података и не приказује информације о томе.
  • Уколико није могуће одредити Web страницу са које је покушано прикупљање података, а не поклапа се ни са једном Web страном која је тренутно отворена у прегледачу, Kaspersky Internet Security примењује акције у складу са поставкама Приватног прегледања (блокира или дозвољава прикупљање података). Апликација у извештају приказује информације о покушајима прикупљања података, али их не обрачунава на приказаној статистици Приватног прегледања у прегледачу.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.