О ажурирању базе података и модула апликације

1. април 2021.

ID 93957

Пакет за инсталацију Kaspersky Internet Security садржи базе података и модуле апликације. Употребом ових база података:

 • Kaspersky Internet Security углавном открива претње помоћу услуге Kaspersky Security Network која захтева везу са Интернетом.
 • Kaspersky Internet Security открива злонамерне рекламе, аутоматске позиваоце и други легитиман софтвер који провалници могу да искористе како би оштетили ваш рачунар или личне податке.

Како бисте добили потпуну заштиту, препоручујемо вам да базе података и модуле апликације ажурирате чим се апликација инсталира.

Базе података и модули апликације се ажурирају поступно:

 1. Kaspersky Internet Security покреће ажурирање база података и модула апликације у складу са наведеним поставкама: аутоматски, по плану или на захтев. Апликација контактира извор ажурирања који садржи пакете за ажурирање база података и модула апликације.
 2. Kaspersky Internet Security упоређује постојеће базе података са базама података које су доступне на извору за ажурирање. Уколико се базе података разликују, Kaspersky Internet Security преузима делове који недостају у бази података.

Апликација затим користи ажуриране базе података и модуле апликације како би анализирала рачунар на вирусе и друге претње.

Извори ажурирања

Можете да употребите следеће изворе ажурирања:

 • Kaspersky сервери за ажурирање
 • HTTP или FTP сервер
 • Мрежну фасциклу

Посебне напомене приликом ажурирате база података и модула апликације

Ажурирања база података и модуле апликације су предмет следећих ограничења и специфичности:

 • Базе података се сматрају неажурним након што прође један дан, а као веома неажурне након седам дана.
 • Да бисте преузели пакет ажурирања са Kaspersky сервера, потребна је веза са Интернетом.
 • Ажурирања база података и модула апликације нису доступна у следећим случајевима:
  • Када лиценца истекне, а грејс период или режим ограниченог функционисања нису доступни.
  • Када се користи мерена мобилна веза са Интернетом. Ово ограничење се примењује на рачунарима који раде под Microsoft Windows 8 или новијим верзијама овог оперативног система, уколико су аутоматска ажурирања или планирана ажурирања омогућена, а постављен је лимит на саобраћај који се остварује путем мерене мобилне везе. Уколико желите да апликација ажурира базе података и модуле апликације у овом случају, поништите поље Ограничи саобраћај на мереним везама које се налази у ПоставкеПоставке мреже.
  • Апликација се користи под претплатом и потребно је да прекинете претплату на Web локацији добављача услуге.

Инсталација пакета ажуирарања

Када се прими пакет ажурирања (исправка), Kaspersky Internet Security је аутоматски инсталира. Да бисте завршили инсталацију пакета ажурирања, потребно је да поново покренете рачунар. Док се рачунар поново не покрене, икона апликације у траци задатака је црвена, а Kaspersky Internet Security Центар за обавештења приказује питање да ли желите да се рачунар поново покрене.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.