Основни подаци о заштити звучног записа који долази са уређаја за снимање звука

1. април 2021.

ID 94303

Провалници могу да покушају пријем звучног записа са уређаја за снимање звука помоћу посебног софтвера за то. Уређаји за снимање звука су микрофони који су повезани или уграђени у рачунару и могу преносити звучни запис путем звучне картице (улазни сигнал). Kaspersky Internet Security надгледа које апликације примају звучни запис са уређаја за снимање и штити звучни запис од неовлашћеног пресретања.

Kaspersky Internet Security подразумевано блокира апликације из Непоуздано и Веома ограничено групе које покушају да добију звучни запис који долази са уређаја за снимање звука који су повезани на рачунару. Можете самостално дозволити апликацијама да приме звучни запис са уређаја за снимање звука.

Уколико апликација из Слабо ограничене групе затражи приступ уређају за снимање звука, Kaspersky Internet Security приказује обавештење и пита вас да изаберете да ли дозвољавате апликацији да прими звучни запис са уређаја за снимање звука, или не. Уколико Kaspersky Internet Security није у могућности да прикаже ово обавештење (на пример, када Kaspersky Internet Security графички интерфејс није још увек учитан), апликацији из Слабо ограничене групе дозвољава се пријем звучног записа са уређаја за снимање звука.

Свим апликацијама из Поуздане групе се подразумевано дозвољава пријем звучног записа са уређаја за снимање звука.

Заштита звучног записа има следеће посебне функције:

  • Компонента Контрола апликација мора бити омогућена како би ова функција радила.
  • Након што се промене поставке да ли апликације могу да приступају уређајима за снимање звука (на пример, апликацији је забрањено да прима звучни запис у прозору поставки Контрола апликација), ту апликацију треба поново покренути како би се зауставио пријем звучног записа.
  • Контрола приступа звучном запису са уређаја за снимање звука не зависи од поставки приступа Web камери.
  • Kaspersky Internet Security штити приступ само уграђеним и спољним микрофонима. Нису подржани остали уређаји за пренос звука.
  • Kaspersky Internet Security омогућава апликацији да прими звучни запис и не приказује ниједно обавештење уколико апликација почне да прима звучни запис пре него што се Kaspersky Internet Security покрене, нити уколико апликацију сместите у Непоуздану или Веома ограничену групу након што је апликација почела да прима звучни запис.

Kaspersky Internet Security не гарантује заштиту звучног записа са уређаја попут DSLR камера, видео камера и спортских камера.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.