Како Kaspersky Password Manager штити ваше податке

11. октобар 2023.

ID 85882

Основни подаци о вашем сефу

Сеф је шифрована датотека која садржи све налоге, белешке и друге податке. Ваш сеф се подразумевано налази у: %LocalAppData%\Kaspersky Lab\Kaspersky Password Manager

Из безбедносних разлога, Kaspersky Password Manager аутоматски блокира приступ сефу након одређеног периода неактивности или када се укључи чувар екрана. Потребно је да унесете главну лозинку како бисте приступили свом сефу. Овај начин складиштења података чува ваше драгоцене информације чак и ако се уређај, на ком је Kaspersky Password Manager, изгуби или украде.

Основни подаци о шифровању

Kaspersky Password Manager шифрује податке користећи алгоритам симетричног кључа заснован на напредном стандарду за шифровање (AES). Кључ је изведен из главне лозинке помоћу Password-Based Key Derivation Function 2 (PBKDF2).

AES алгоритам се користи широм света за заштиту строго поверљивих података. Овај алгоритам је ниску захтевност за RAM меморијом, што значи да су ваши подаци шифровани и дешифровани у року од само неколико секунди.

О главној лозинки

Главна лозинка је једна лозинка коју Kaspersky Password Manager користи за заштиту свих ваших података, укључујући и друге лозинке. Главну лозинку правите током почетног подешавања Kaspersky Password Manager апликације. Сваки пут када покушате да приступите сефу података, Kaspersky Password Manager од вас тражи главну лозинку. Апликација користи главну лозинку за шифровање података у сефу.

Препоручује се да поставите главну лозинку која има најмање осам знакова и која садржи велика и мала слова, цифре и специјалне знакове.

Из безбедносних разлога, Kaspersky Password Manager не чува главну лозинку ни на једном од ваших уређаја нити у Интернет складишту. Препоручујемо вам да запамтите своју главну лозинку или да је запишете и чувате на безбедном месту, јер се не може вратити нити повратити уколико је заборавите.

Уколико заборавите своју главну лозинку, више нећете моћи да приступите својим подацима. У овом случају, мораћете да направите нови сеф и заштитите га новом главном лозинком. Тада ћете моћи да додате нове податке у сеф.

Такође погледајте

Откључајте сеф

Шта да радите уколико сте заборавили главну лозинку

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.