Основни подаци о Паметној заштити VPN протокола

20. јул 2023.

ID 143085

Технологија Прилагодљиве безбедности нуди укључивање безбедне везе када се повежете на интернет путем небезбедне Wi-Fi мреже или отворите веб локације и апликације где можете да унесете поверљиве податке.

На пример, када отворите веб локацију из категорије Банкарске услуге, апликација од вас тражи да укључите безбедну везу, тако да можете безбедно да обављате финансијске операције.

Можете да конфигуришете правила за мреже, веб локације и апликације које често користите како би се аутоматски активирала безбедна веза.

Морате да укључите приступачност за Kaspersky VPN Secure Connection како бисте користили ову функционалност.

Како укључити приступачност

Уколико није успостављена интернет веза у небезбедној Wi-Fi мрежи, безбедна веза се неће аутоматски укључити нити ће апликација понудити опцију да се она успостави. Апликација ће вас обавестити да нема интернет везе у небезбедној Wi-Fi мрежи.

Дозволите Kaspersky VPN Secure Connection апликацији да вам шаље обавештења. У супротном, апликација неће моћи да вас упозори и понуди вам опцију да успоставите безбедну везу. За информације о конфигурисању обавештења, потражите документацију вашег оперативног система.

На Android 9-13, апликација тражи дозволу да приступи локацији вашег уређаја како би пронашла информације о Wi-Fi мрежи (SSID, BSSID). Апликација користи ове податке како би проверила Wi-Fi мреже и укључила VPN, одредила вашу кућну Wi-Fi мрежу и обавестила вас о повезаним уређајима. Апликација не користи достављене податке ради праћења локације уређаја.

Без дозволе за приступ вашој локацији, функције Безбедна веза и Надзор паметног дома неће функционисати како је предвиђено.

Kaspersky VPN Secure Connection нема приступ GPS подацима и не прати вашу стварну локацију. Дозвола је потребна само како би апликација добила информације у вези са Wi-Fi мрежом (SSID, BSSID).

Уверите се да је употреба локације за ваш уређај укључена, а затим одобрите приступ локацији како бисте апликацији омогућили приступ локацији уређаја—посебно за Kaspersky VPN Secure Connection. На неким уређајима потребно је ручно да доделите дозволе.

Такође погледајте

Познати проблеми

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.