Информације у вези са обавештењима

2. октобар 2023.

ID 127048

Обавештења апликације су искачући прозори који вас обавештавају о догађајима у раду апликације.

Обавештења су подељена у две категорије у зависности од важности догађаја:

  • Важна обавештења. Она вас обавештавају да апликација није могла да обави одређене акције које захтевају вашу пажњу. Прозор обавештења садржи информације у вези са догађајем и препорукама шта је потребно урадити. На пример, прозор обавештења може вас информисати о томе да није било могуће остварити безбедну везу због тога што веза ка одабраној локацији VPN сервера није доступна. У овом случају, апликација вас пита да промените локацију VPN сервера док веза ка тој локацији поново не постане доступна. Прозори важних обавештења уоквирени су жутом бојом.
  • Информативна обавештења. Обавештава вас да је апликација успешно обавила одређену акцију. На пример, апликација је остварила безбедну везу или је повезана на My Kaspersky. У овом случају, није потребно да обавите ниједну посебну акцију. Прозори информативних обавештења уоквирени су зеленом бојом.

Приказ обавештења је омогућен по подразумеваним поставкама. Можете онемогућити приказ свих обавештења у прозору за обавештења или да конфигуришете приказ у прозору поставки апликације.

Информације у обавештењима су релевантна у тренутку њихових приказивања.

У Windows 8 или новијим оперативним системима, Kaspersky VPN Secure Connection обавештења се не приказују уколико је апликација отворена у Fluent Design изгледу у режиму пуног екрана.

Основни подаци о приказивању обавештења у режиму играња и режиму без узнемиравања

Уколико је Kaspersky VPN Secure Connection инсталиран на вашем уређају заједно са Kaspersky апликацијом а притом су омогућени режим играња и режим без узнемиравања, Kaspersky VPN Secure Connection обавештења неће се приказивати док радите са било којом апликацијом у режиму целог екрана, играте игрицу, разговарате путем видео позива или гледате филм. Након што изађете из режима играња или режима без узнемиравања, Kaspersky VPN Secure Connection користиће област за обавештавање на траци задатака како би приказао поруке у вези са догађајима који су се догодили док сте били заузети. Обавештење о догађају који више није релевантан се не приказује.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.