Како да изаберете Wi-Fi мреже које треба сматрати као небезбедне

2. октобар 2023.

ID 155630

Да бисте изабрали Wi-Fi мреже које треба сматрати као небезбедне:

 1. Отворите главни прозор апликације.
 2. У главном прозору апликације, кликните на дугме Мени.
 3. Изаберите ПоставкеПаметна заштита.
 4. Поставите тастер на Укључено. Тада ће од вас бити затражено да прихватите Изјава у вези са Паметном заштитом.
 5. Прочитајте Изјаву и уколико прихватате услове обраде података функционалности Паметна заштита, кликните на Прихватам.

  Уколико не прихватате услове из Изјаве, кликните на Не слажем се. У овом случају, конфигурисање функције Паметна заштита неће бити доступно.

 6. Кликните на дугме Поставке.

  Овим се отвара прозор Паметна заштита.

 7. Кликните на везу небезбедне да бисте отворили прозор Које Wi-Fi мреже су небезбедне.
 8. Наведите поставке како би Kaspersky VPN Secure Connection могао да их користи у одлучивању да ли је мрежа небезбедна:
  • Мреже које нису заштићене лозинком. У мрежи која није заштићена лозинком, подаци се преносе у нешифрованом облику, што хакерима олакшава пресретање. Апликација вас подразумевано пита да ли је потребно да омогући безбедну везу када се повезујете на мрежу која није заштићена лозинком. Ову поставку није могуће променити.
  • Мреже које имају слабо шифровање података. Искоришћавањем слабости у алгоритму шифровања, хакери могу да разбију лозинку у таквим мрежама и да пресретну ваше податке. Поставите прекидач на укључено уколико желите да вас апликација пита да омогућите безбедну везу када се повезујете на мреже које слабо шифрују податке.
  • Мреже које се називају честим именима. Уколико је име мреже (SSID) често коришћено име, хакерима ће бити лако да схвате лозинку тим мрежама јер постоје листе могућих комбинација лозинки које лако провале у мрежу. Поставите прекидач на укључено уколико желите да вас апликација пита да ли је потребно да се омогући безбедна веза приликом повезивања на мреже које имају неко од честих имена.
  • Мреже које имају укључен WPS протокол. WPS протокол се често користи за прављење Wi-Fi мрежа. Међутим, његова једноставност не може да гарантује безбедност. Поставите прекидач на укључено уколико желите да вас апликација пита да омогућите безбедну везу када се повезујете на мреже које користе WPS протокол.
  • Јавне мреже. Јавне мреже су често на мети хакерских напада јер оне или нису уопште заштићене лозинком или им је лозинка позната (написана на зиду или доступна путем Интернета). Поставите прекидач на укључено уколико желите да вас апликација пита да ли је потребно да се омогући безбедна веза приликом повезивања на јавне мреже.

Једном када се Паметна заштита онемогући, пренос и обрада података потребних за ову фунцкионалност биће заустављени.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.