Основни подаци о коришћењу апликације у Европској унији, Уједињеном Краљевству, Бразилу, Вијетнаму или за становнике Калифорније

2. октобар 2023.

ID 160950

Верзије апликације које Kaspersky и наши партнери дистрибуирају у Европској унији, Уједињеном Краљевству, Бразилу, Вијетнаму (као и верзије које су намењене становницима Калифорније) испуњавају захтеве прописа који регулишу прикупљање и обраду личних података који су успостављени у овим регијама.

Да бисте инсталирали апликацију, потребно је да прихватите Уговор о лиценцирању са крајњим корисником и одредбе Политике приватности.

Поред тога, чаробњак за подешавање од вас захтева да прихватите следеће одредбе у вези са начином на који се ваши лични подаци обрађују:

  • Kaspersky Security Network Изјава. Ова изјава омогућава Kaspersky стручњацима да брзо приме информације у вези са откривеним претњама на вашем рачунару, у вези са апликацијама које се покрећу и потписаним апликацијама које се преузимају, као и информације у вези са оперативним системом како би се побољшала ваша заштита.
  • Изјава у вези са обрадом података у маркетиншке сврхе. Ова изјава нам пружа могућност да направимо одговарајућу понуду за вас.

У сваком тренутку можете да прихватите или одбијете Kaspersky Security Network Изјаву и Изјаву у вези са обрадом података у маркетиншке сврхе путем прозора поставки (прозор Поставке).

Приликом ажурирања апликације, биће затражено од корисника да прихвати нову Kaspersky Security Network Изјаву као и Изјаву у вези са обрадом података у маркетиншке сврхе.

  • Уколико корисник одбије нову изјаву, ажурирана апликација ће наставити да ради у складу са претходно прихваћеном Изјавом.
  • Уколико корисник прихвати ажурирану Изјаву, стара Изјава биће замењена новом и апликација ће наставити да ради према новим условима.

Употребом апликације на територији Европске уније имате следеће функције:

  • Када бирате виртуелни сервер (на пример, из Француске), физички сервер из кога се веза остварује може бити смештен у другој земљи (на пример, Белгији). IP адреса сервера показаће да је сервер из Француске.
  • Када се виртуелни сервер бира аутоматски, веза може бити остварена ван територије Европске уније, Уједињеног Краљевства, Бразила и државе Калифорнија из Сједињених Држава.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.