Како да омогућите двоструки VPN

2. октобар 2023.

ID 255391

Kaspersky Двоструки VPN (познат и као мулти-хоп) вам омогућава да направите ланац од два VPN сервера који се налазе у различитим земљама. Овим повезивањем VPN сервера пружа вам се додатна заштита шифровањем те тако побољшавате безбедност и приватност IP адресе.

Такође, функција Двоструки VPN вам омогућава да се повежете на жељени VPN сервер путем посредног сервера, уколико се не можете директно повезати са овим VPN сервером.

Kaspersky Двоструки VPN користи угнежђено шифровање: тунел између клијента и излазног сервера иде унутар тунела између клијента и посредног сервера, што обезбеђује двоструки ниво шифровања између клијента и посредног сервера. Оба пута се шифровање врши на страни клијента; подаци се не дешифрују на средњем/посредном серверу. Према томе, посредни сервер нема приступ клијентском саобраћају који пролази кроз њега.

У неким случајевима, омогућавање Двоструке VPN везе узрокује успоравање јер ваш саобраћај иде кроз два VPN сервера која су удаљена хиљадама километара.

Двоструки VPN користи Catapult Hydra протокол како би успоставио везу. Уверите се да су опције Catapult Hydra или Изабери аутоматски обележене у поставкама апликације. За упутства о томе како да одаберете протокол за Kaspersky VPN, прочитајте Овај чланак.

Да бисте омогућили Двоструки VPN:

  1. Отворите главни прозор апликације.
  2. Кликните Локација падајући мени како бисте отворили листу локација VPN сервера.
  3. Кликните на Двоструки VPN категорију.
  4. Одаберите први VPN сервер из падајуће листе испод Локација 1 или користите аутоматски избор оптималног VPN сервера.
  5. Одаберите други VPN сервер испод Локација 2.
  6. Кликните на Повежи.
  7. Можете додати свој пар Двоструког VPN сервера у Омиљени кликом на дугме Додајте у Омиљено.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.