Шта да радите уколико изгубите или вам украду мобилни уређај

4. април 2023.

ID 95353

Уколико се мобилни уређај изгуби или буде украден, уређај можете закључати и покушати да га лоцирате. Уколико није могуће допрети до уређаја, можете избрисати све податке са њега. Можете даљински управљати уређајем тако што ћете слати команде на уређај путем Управљачке конзоле.

Даљинско управљање путем Управљачке конзоле уређајем који је изгубљен или украден подржано је само уколико је на мобилним уређајима покренута апликација. Прво је потребно да подесите опцију Заштита од крађе унутар апликације како бисте заштитили свој уређај. Како би мобилни уређај примио команду, уређај мора бити укључен и повезан на Интернет. За више информација, прочитајте помоћ у вези са апликацијом на Kaspersky Online Help.

Да бисте послали команду на свој мобилни уређај:

 1. Идите на одељак Уређаји.
 2. Кликните на мобилни уређај који вас интересује.

  Отвара се прозор за управљање мобилним уређајем.

 3. Кликните на дугме <име команде>.
 4. Потврдите акцију.

  Статус и резултати извршене команде су приказани у одељку Историја Заштите од крађе.

Можете послати следеће команде на мобилни уређај:

 • Закључај и лоцирај

  Ова команда закључава мобилни уређај и лоцира га помоћу GPS и GSM мрежа. Локација мобилног уређаја приказана је на карти у одељку резултата. Координате локације се додатно шаљу на адресу е-поште која је наведена у поставкама вашег налога. Можете навести и текст који ће се приказати на екрану закључаног мобилног уређаја.

 • Аларм

  Ова команда закључава ваш мобилни уређај и оглашава аларм на уређају, чак и када је на уређају искључен звук. Можете навести и текст који ће се приказати на екрану закључаног мобилног уређаја.

 • Слика лопова

  Овом командом можете да закључате свој мобилни уређај и усликате лопова који тренутно користи ваш уређај. Слику лопова можете примити само са оних мобилних уређаја који имају предњу камеру. Ову команду није могуће извршити на уређајима који немају предњу камеру. Примљене слике лопова можете приказати у одељку резултата. Можете навести и текст који ће се приказати на екрану закључаног мобилног уређаја.

  Како да видите примљену слику лопова

  Слика лопова не може бити направљена у Немачкој услед примењивих законских аката. Уређај се само закључава.

 • Уништи све податке

  Ова команда уништава све податке који су на вашем мобилном уређају. Мобилни уређај се подешава на његове фабричке поставке.

  Уколико мобилном уређају пошаљете команду „Обриши све податке“, апликација ће се такође избрисати након извршења команде. Мобилни уређај више неће примати ниједну даљинску команду.

Такође погледајте

Шта да радите уколико заборавите тајни кôд за мобилни уређај

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.