О Kaspersky Total Security апликацији

16. септембар 2019.

ID 87342

Kaspersky Total Security пружа свеобухватну заштиту од различитих типова информационих, безбедносних претњи, мрежних напада и покушаја превара, као и од нежељене поште. Доступне су различите функције и компоненте за заштиту као засебни делови Kaspersky Total Security апликације како би се пружила свеобухватна заштита.

Заштита рачунара

Сваки тип претње се обрађује од стране посебне компоненте за заштиту. Можете омогућити или онемогућити компоненте за заштиту, као и да конфигуришете њихове поставке.

Као додатак заштити у реалном времену коју пружају безбедносне компоненте, препоручујемо вам да редовно анализирате свој рачунар на вирусе и друге злонамерне програме. Ово је неопходно како бисте спречили сваку могућност ширења злонамерних програма који нису били откривени од стране компонената за заштиту, на пример, јер је ниво безбедности, из неког разлога, био постављен на најнижи.

Да бисте задржали Kaspersky Total Security ажурним, потребно је да ажурирате базе података и модуле апликације које користи апликација.

Неки конкретни задаци које повремено треба покренути (као што је уклањање трагова корисничке активности у оперативном систему) обављају се помоћу напредних алатки и чаробњака.

Оно шта следи је опис логике како компоненте заштите утичу када је Kaspersky Total Security постављен да ради у режиму који препоручују Kaspersky стручњаци (другим речима, са подразумеваним поставкама апликације).

Заштита датотека

Заштита датотека штити све датотеке у систему од заразе. Компонента се покреће заједно са оперативним системом, константно остаје у RAM меморији и анализира све датотеке које се отворе, сачувају или покрену на вашем рачунару и свим повезаним уређајима. Kaspersky Total Security пресреће сваки покушај приступа датотеци и анализира исту на познате вирусе и друге злонамерне програме. Даљи приступ датотеци је дозвољен само уколико датотека није заражена или је успешно дезинфикована. Уколико датотеку није могуће дезинфиковати из било ког разлога, иста се брише. Копија датотеке се премешта у карантин када се то догоди. Уколико је заражена датотека смештена на истој локацији одакле је раније избрисана датотека са истим именом, карантин чува само копију последње датотеке. Копија претходне датотеке са истим именом се не чува.

Заштита е-поште

Заштита е-поште анализира долазне и одлазне поруке е-поште на вашем рачунару. Порука е-поште постаће доступна примаоцу само уколико нису пронађени штетни објекти.

Web заштита

Web заштита пресреће и блокира извршење скрипти на Web локацијама уколико су оне опасне. Web заштита такође надгледа сав Web саобраћај и блокира приступ штетним Web локацијама.

Заштита размене порука

Заштита размене порука омогућава безбедну употребу клијената за размену порука. Компонента штити од информација које долазе на ваш рачунар путем протокола за тренутну размену порука. Заштита размене порука омогућава безбедан рад разним апликацијама за дописивање.

Контрола апликације

Контрола апликације евидентира акције које обављају апликације у оперативном систему и управља активностима тих апликација, у зависности од тога чијој групи припада. Скуп правила је одређен за сваку групу апликација. Постоје правила за управљање приступом апликација на различитим оперативним системима.

Управљач апликацијама

Управљач апликацијама вам омогућава да управљате апликацијама које су инсталиране на вашем рачунару.

Заштита Web камере

Компонента Заштита Web камере блокира неовлашћени приступ Web камери и обавештава вас да је приступ блокиран.

Заштитни зид

Заштитни зид вас штити док користите локалне мреже и Интернет. Компонента филтрира сву мрежну активност користећи два типа правила: правила за апликације и правила за пакете.

Надгледање мреже

Надгледање мреже је направљено да се надгледа мрежа у реалном времену.

Надзорник система

Компонента Надзорник система може да иврши опозив промена које злонамерна или друга активност апликације начини на оперативном систему.

Компонента штити од злонамерног софтвера, што укључује:

  • Програме који траже слабости у систему
  • Програме за закључавање екрана
  • Програми за шифровање који шифрују податке
  • Програме који шифрују податаке или блокирају приступ датотекама или систему и покушавају да изнуде откупнину за враћање датотека или приступ истима

Није препоручено искључивање ове компоненте.

Заштита од мрежних напада

Заштита од мрежних напада се учитава током покретања оперативног система и прати активности долазног саобраћаја које су карактеристичне за мрежне нападе. Када је напад на рачунар откривен, Kaspersky Total Security блокира сваку мрежну активност са нападачевог рачунара упућену ка вашем рачунару.

Заштита од нежељене поште

Заштита од нежељене поште анализира долазне поруке е-поште како би утврдила да ли постоји нежељена пошта. Све које су протумачене као нежељена пошта, имаће посебно обележено заглавље.

Заштита од превара

Заштита од превара проверава адресе и трага да ли се оне налазе на листи преварантских адреса. Ова компонента је уграђена у компоненте Web заштита, Заштита од нежељене поште и Заштита размене порука.

Заштита од реклама

Заштита од реклама блокира рекламне поруке на Web локацијама и у интерфејсима апликација.

Приватно прегледање

Приватно прегледање открива захтеве које пошаље прегледач услугама за праћење и може да измени захтеве и одговоре из услуга за праћење на такав начин да заштити вашу активност на Интернету од праћења.

Безбедност новца

Безбедност новца пружа заштиту поверљивих података када користите Интернет банкарство и системе за плаћање, и спречава крађу приликом плаћања на Интернету.

Безбедан унос података

Безбедан унос са тастатуре пружа заштиту од памтилаца уноса са тастатуре за личне податке унете на Web локацијама. Тастатура на екрану спречава пресретање података унетих са хардверске тастатуре и штити личне податке од покушаја пресретања који користе слике са екрана.

Режим Поуздане апликације

Режим Поуздане апликације штити рачунар од апликација које могу бити небезбедне. Када је омогућен режим Поуздане апликације, Kaspersky Total Security омогућава покретање само оних апликација које су идентификоване као поуздане (на пример, на основу информацијама о апликацији из Kaspersky Security Network, или поузданог дигиталног потписа).

Родитељски надзор

Родитељски надзор је направљен да штити децу и омладину од рачунарских и Интернет претњи.

Родитељски надзор вам омогућава сет флексибилних ограничења за приступ Web ресурсима и апликацијама за различите кориснике у зависности од њихових година. Додатно, Родитељски надзор вам омогућава приказ статистичких извештаја о активности контролисаних корисника.

My Kaspersky

Уколико рачунар има инсталиран Kaspersky Total Security, онда можете даљински управљати заштитом тог рачунара путем My Kaspersky Web локације.

Резервна копија и враћање

Функција прављења резервне копије и враћање је направљена да заштити ваше податке од губитка у случају отказа хардвера. Kaspersky Total Security може да прави планиране резервне копије података на преносне уређаје, мрежна или Интернет складишта. Можете да копирате датотеке по категорији и да наведете број верзија који се чува исте датотеке.

Шифровање података

Шифровање података је направљено да заштити ваше поверљиве податке од неовлашћеног приступа. Можете да откључате сеф за податке и да видите његов садржај, само након уноса лозинке.

Безбедна веза

Kaspersky Total Security штити ваше податке приликом повезивања на небезбедне Wi-Fi мреже.

У овом одељку Помоћи

Шта је ново

Хардверска и софтверска захтевност

Компатибилност са другим Kaspersky апликацијама

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.