AO Kaspersky Lab

16. септембар 2019.

ID 34744

Kaspersky је светски познати произвођач система за заштиту рачунара од различитих претњи, што укључује вирусе и друге злонамерне програме, нежељену е-пошту, мрежне и хакерске нападе.

Kaspersky је 2008. године рангиран међу четири произвођача у свету у производњи софтверских решења за заштиту података за крајње кориснике (IDC приход од продаје заштите крајњим корисницима на светском нивоу по продавцу). Kaspersky је најпожељнији произвођач система за заштиту рачунара код кућних корисника у Русији („IDC Endpoint Tracker 2014“).

Kaspersky је основан у Русији 1997. године. Од тада је израстао у међународну групу компанија са 38 канцеларија у 33 земље. Компанија запошљава више од 3.000 обучених стручњака.

Производи. Kaspersky производи обезбеђују заштиту свих система, од кућних рачунара до великих пословних мрежа.

Палета производа за кућне кориснике обухвата безбедносне апликације за стоне рачунаре, преносне рачунаре, таблет рачунаре, паметне телефоне и друге преносне уређаје.

Компанија нуди решења и технологију за заштиту и контролу радних станица и преносних уређаја, виртуелних машина, Web и сервера за складиште, мрежних пролаза за е-пошту и заштитних зидова. Портфолио компаније такође садржи специјалне производе за заштиту од DDoS напада, заштиту индустријских система за контролу и спречавање финансијске преваре. Коришћена заједно са Kaspersky централизованим системом управљања, ова решења обезбеђују ефикасну, аутоматизовану заштиту свих величина компанија и организација од информатичких претњи. Kaspersky производи су сертификовани од главних лабораторија за испитивање, усаглашено функционишу са софтверима разних произвођача и оптимизовани су да раде на многим хардверским платформама.

Kaspersky аналитичари вируса раде непрекидно. Свакодневно откривају на стотине хиљада нових информатичких претњи, праве алатке за њихово откривање и дезинфекцију, а затим убацују потписе тих претњи у базе података Kaspersky апликација.

Технологије. Многе технологије које су сада битни елементи савремених антивирусних алатки првобитно је развио Kaspersky. Није случајност да многи произвођачи софтвера користе баш Kaspersky Anti-Virus језгро у својим производима, а неки од њих су: Alcatel-Lucent, Alt-N, Asus, BAE Systems, Blue Coat, Check Point, Cisco Meraki, Clearswift, D-Link, Facebook, General Dynamics, H3C, Juniper Networks, Lenovo, Microsoft, NETGEAR, Openwave Messaging, Parallels, Qualcomm, Samsung, Stormshield, Toshiba, Trustwave, Vertu, ZyXEL. Многе иновативне Kaspersky технологије су патентиране.

Достигнућа. До сада је Kaspersky освојио на стотине награда за своје услуге у борби против информатичких претњи. Након испитивања и истраживања које је спровела престижна аустријска лабораторија за испитивање AV-Comparatives у 2014. години, Kaspersky је рангиран међу прва два произвођача по броју добијених Advanced+ сертификата, а на крају је награђен и са Top Rated сертификатом. Међутим, главно Kaspersky достигнуће је лојалност његових корисника широм света. Производи и технологије ове компаније штите више од 400 милиона корисника и преко 270.000 правних лица.

 

Kaspersky Web локације:

https://www.kaspersky.rs

Енциклопедија о вирусима:

https://securelist.com

Kaspersky VirusDesk:

https://virusdesk.kaspersky.com/ (за анализирање сумњивих датотека и Web локација)

Kaspersky Заједница:

https://community.kaspersky.com

 

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.