Управљање обавештењима апликације

16. септембар 2019.

ID 70969

Обавештења која се прикажу у области обавештења у траци задатака могу вас информисати о догађајима апликације који захтевају вашу пажњу. У зависности од тога колико је тај догађај критичан, можете добити следеће типове обавештења:

  • Критична обавештења информишу вас о догађајима који су од критичне важности по безбедност рачунара, као што је откривање злонамерног објекта или опасне активности у оперативном систему. Прозори који се користе за критична обавештења и искачуће поруке су црвени.
  • Важна обавештења информишу вас о догађајима који су потенцијално важни за безбедност рачунара, као што је откривање потенцијално зараженог објекта или сумњиве активности у оперативном систему. Прозори који се користе за важна обавештења и искачуће поруке су жути.
  • Информативна обавештења обавештавају вас о догађајима који нису од критичне важности за безбедност рачунара. Прозори који се користе за информативна обавештења и искачуће поруке су зелени.

Уколико се појави обавештење на екрану, требало би да изаберете једну од предложених опција из обавештења. Оптимална опција је она која је подразумевано препоручена од стране Kaspersky стручњака.

Обавештење може бити аутоматски затворено чим се рачунар поново покрене, када се искључи Kaspersky Total Security, или када сте у режиму Повезано у стању приправности у Windows 8 систему. Обавештења Контроле апликације се аутоматски затварају након 500 секунди. Обавештења о покретању апликација се затварају након 1 часа. Када се обавештење аутоматски затвори, Kaspersky Total Security обавља подразумеване препоручене акције.

Обавештења се не приказују приликом првог часа рада апликације, уколико сте купили рачунар са већ инсталираном Kaspersky Total Security апликацијом (OEM дистрибуција). Апликација обрађује откривене објекте у складу са препорученим акцијама. Резултат овог поступка је сачуван у извештај.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.