Пребацивање на Kaspersky Free када истекне Kaspersky Total Security лиценца

1. април 2021.

ID 155354

Када истекне Kaspersky Total Security лиценца, можете да купите нову лиценцу и наставите са употребом свих функција апликације. Апликација вас може упитати да пређете на Kaspersky Free како бисте задржали основну заштиту вашег рачунара.

Уколико нисте користили сефове за податке, као ни резервне копије док вам је лиценца била активна, пребацивање на Kaspersky Free може бити обављено аутоматски. Након преласка, апликација вас обавештава о томе и пита вас да обновите лиценцу или да наставите са употребом бесплатне верзије заштите.

Уколико сте користили сефове за податке и/или резервне копије док вам је лиценца била активна, апликација вас обавештава да ћете имати ограничен приступ њима услед истека лиценце.

Да бисте обновили лиценцу или се пребацили на Kaspersky Free, предузмите нешто од следећег:

 • Уколико желите да обновите лиценцу и наставите да користите све функције Kaspersky Total Security апликације, кликните на дугме Обновите лиценцу.

  Кликом на ово дугме бивате одведени у Интернет продавницу.

 • Уколико не желите да обновите лиценцу, кликните на дугме Немој одмах.

  Уколико кликнете на ово дугме, апликација проверава да ли је нека од других лиценци доступна. Уколико апликација не открије ниједну другу лиценцу, можете бити упитани да пређете на Kaspersky Free.

Покрени миграцију на Kaspersky Free

У овом кораку, чаробњак миграција вам нуди да се пребаците на Kaspersky Free и да задржите најосновнију заштиту на свом рачунару.

Да бисте се пребацили на Kaspersky Free, кликните на дугме Прелазак на Kaspersky Free.

Потврда миграције на Kaspersky Free

У овом кораку чаробњак миграције вам нуди да потврдите или одбијете пребацивање на Kaspersky Free.

Уколико сте користили сефове за податке и/или резервне копије док вам је лиценца била активна, апликација вас обавештава да ћете имати ограничен приступ њима након пребацивања на Kaspersky Free. Да бисте и даље имали приступ датотекама које су сачуване у вашим сефовима за податке, преместите их на друго место пре него што наставите са пребацивањем на Kaspersky Free. Да бисте повратили приступ својим подацима из резервне копије, можете користити Kaspersky Restore Utility.

Урадите једно од следећег:

 • Да бисте потврдили пребацивање, кликните на дугме Прелазак.

  Чаробњак миграције наставља до следећег корака.

 • Да бисте одбили пребацивање, кликните на дугме Откажи.

  Затвара се чаробњак миграције.

Тражење некомпатибилног софтвера

У овом кораку, чаробњак миграције проверава да ли постоји било која апликација која није усаглашена са апликацијом Kaspersky Free која је инсталирана на ваш рачунар. Уколико такве апликације не буду пронађене, чаробњак миграције одмах ће прећи на следећи корак. Уколико у овом тренутку затворите прозор чаробњака миграције, тражење некомпатибилног софтвера наставља се у позадини.

Уколико се некомпатибилне апликације пронађу, чаробњак миграције их приказује у листи унутар прозора и нуди вам да их уклоните.

Након уклањања некомпатибилних апликација, настављате до следећег корака.

Завршетак пребацивања на Kaspersky Free

У овом кораку, чаробњак миграције вам говори да је завршено пребацивање на Kaspersky Free.

Да бисте покренули Kaspersky Free, кликните на дугме Покрени.

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.