О приступу апликације Web камери

1. април 2021.

ID 82474

Компонента Заштита Web камере је направљена да заштити вашу Web камеру од неовлашћеног приступа. Уколико је Заштита Web камере омогућена и уколико је обележено поље Блокирај свим апликацијама приступ Web камери, Kaspersky Total Security свим апликацијама блокира приступ Web камери и обавештава вас да је приступ блокиран.

Уколико није обележено поље Блокирај свим апликацијама приступ Web камери, Kaspersky Total Security надгледа приступ Web камери у зависности од групе поузданости те апликације која захтева приступ. Kaspersky Total Security блокира апликације којима су додељене групе Веома ограничено или Непоуздано да приступе Web камери.

У прозору поставки Контрола апликација, можете да дозволите приступ Web камери апликацијама који су у групама Веома ограничено и Непоуздано. Уколико апликација из групе Слабо ограничено покуша да се повеже на Web камеру, Kaspersky Total Security приказује обавештење и пита вас да одлучите да ли желите да дозволите тој апликацији приступ Web камери.

Уколико се догоди покушај приступа Web камери од стране апликације којој је подразумевано приступ забрањен, Kaspersky Total Security приказује обавештење. Обавештење приказује информације о томе да апликација која је инсталирана на рачунару (као што је Skype) тренутно добија видео податке са Web камере. У падајућој листи обавештења можете да блокирате апликацију да не може да приступи Web камери или да одете до поставки и конфигуришете приступ апликације Web камери. Ово обавештење није приказано уколико су апликације већ покренуте у пуном режиму рада на вашем рачунару.

У падајућој листи обавештења у којој се каже да је апликација примила видео податке, можете да изаберете и да сакријете ово обавештење или да одете до поставки и конфигуришете приказ обавештења.

Подразумевано, Kaspersky Total Security омогућава приступ Web камери апликацијама које захтевају дозволу од вас, међутим уколико се графички интерфејс апликације и даље учитава, уколико се одјављује или уколико не реагује, не можете ручно да дозволите приступ.

Заштита приступа Web камери има следеће функције и ограничења:

  • Апликација контролише достављање и обраду видеа и замрзнутих слика са Web камере.
  • Апликација контролише звучни сигнал уколико је он саставни део видео сигнала који долази са Web камере.
  • Kaspersky Total Security контролише само Web камере које су повезане путем USB или IEEE1394 прикључака који су у Windows управљачу уређајима приказани као Уређаји за обраду слика.

Кликните на ову везу да прикажете листу подржаних Web камера.

Да бисте активирали заштиту од неовлашћеног приступа Web камери, компонента Контрола апликација мора бити омогућена.

Заштита Web камере има ограничења уколико се апликација инсталира на Microsoft Windows 10 годишњем ажурирању (RedStone 1).

Да ли вам је чланак био од користи?
Шта бисмо могли да урадимо боље?
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.
Хвала вам на повратним информацијама! Помажете нам да постанемо бољи.