Ograničena besplatna verzija Kaspersky aplikacije

3. oktobar 2023.

ID 101565

Kaspersky Free je ograničena besplatna verzija Kaspersky aplikacije. Upotrebom besplatne verzije aplikacije dobijate visokokvalitetnu zaštitu dopunjenu naprednim funkcijama i korisnički interfejs u potpunosti dorađen za jednostavan način korišćenja.

Aplikaciju možete aktivirati tako što ćete se prijaviti na My Kaspersky nalog sa uređaja na koji instalirate aplikaciju. Kaspersky Free ne radi ukoliko uređaj nije povezan sa vašim nalogom. Nalog možete da napravite u prozoru za povezivanje sa nalogom tokom aktiviranja aplikacije ili na My Kaspersky Web lokaciji. Možete da upotrebite i akreditive koji su korišćeni na drugim Kaspersky resursima kako biste se prijavili na vaš nalog.

Kaspersky Free pretplata se obnavlja bez vaše intervencije.

Pored toga, uvek možete da pređete na plaćenu Kaspersky pretplatu bez preuzimanja i instaliranja dodatnog softvera.

Prelazak sa Kaspersky Free na Kaspersky Standard ili Kaspersky Plus

  • Kako da pređete na probnu pretplatu
  • Kako da pređete na plaćenu pretplatu

Šta sve sadrži Kaspersky Free?

Zaštita datoteka

Zaštita datoteka štiti sve datoteke u sistemu od zaraze. Komponenta se pokreće zajedno sa operativnim sistemom, konstantno ostaje u RAM memoriji i analizira sve datoteke koje se otvore, sačuvaju ili pokrenu na vašem računaru i svim povezanim uređajima. Kaspersky Free presreće svaki pokušaj pristupa datoteci i analizira istu na poznate viruse i druge zlonamerne programe. Dalji pristup datoteci je dozvoljen samo ukoliko datoteka nije zaražena ili je uspešno dezinfikovana. Ukoliko datoteku nije moguće dezinfikovati iz bilo kog razloga, ista se briše. Kopija datoteke se premešta u karantin kada se to dogodi. Ukoliko je zaražena datoteka smeštena na istoj lokaciji odakle je ranije izbrisana datoteka sa istim imenom, karantin čuva samo kopiju poslednje datoteke. Kopija prethodne datoteke sa istim imenom se ne čuva.

Zaštita pošte

Zaštita pošte analizira dolazne i odlazne poruke e-pošte na vašem računaru. Poruka e-pošte postaće dostupna primaocu samo ukoliko nisu pronađeni štetni objekti.

Bezbedno pregledanje

Bezbedno pregledanje presreće i blokira izvršenje skripti na Web lokacijama ukoliko su one opasne. Bezbedno pregledanje takođe nadgleda sav Web saobraćaj i blokira pristup štetnim Web lokacijama.

Zaštita od prevara

Zaštita od prevara proverava adrese i traga da li se one nalaze na listi prevarantskih adresa. Ova komponenta je ugrađena u Bezbedno pregledanje.

Nadzornik sistema

Komponenta Nadzornik sistema može da izvrši opoziv promena koje zlonamerna ili druga aktivnost aplikacije načini na operativnom sistemu.

Komponenta štiti od zlonamernog softvera, što uključuje:

  • Programe koji traže slabosti u sistemu
  • Programe za zaključavanje ekrana
  • Programi za šifrovanje koji šifruju podatke
  • Programe koji šifruju podatake ili blokiraju pristup datotekama ili sistemu i pokušavaju da iznude otkupninu za vraćanje datoteka ili pristup istima

Nije preporučeno isključivanje ove komponente.

Zaštita od mrežnih napada

Zaštita od mrežnih napada se učitava tokom pokretanja operativnog sistema i prati aktivnosti dolaznog saobraćaja koje su karakteristične za mrežne napade. Kada je napad na računar otkriven, Kaspersky Free blokira svaku mrežnu aktivnost sa napadačevog računara upućenu ka vašem računaru.

Tastatura na ekranu

Tastatura na ekranu sprečava presretanje podataka unetih sa hardverske tastature i štiti lične podatke od pokušaja presretanja koji koriste slike sa ekrana.

Antimalware Scan Interface (AMSI)

Antimalware Scan Interface (AMSI) omogućava aplikaciji drugog proizvođača koja podržava AMSI da pošalje objekte (na primer, PowerShell skripta) u Kaspersky na dodatno analiziranje i da dobije rezultate analiziranja za te objekte.

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.