Osnovni podaci o Zaštiti reklamnih poruka

3. oktobar 2023.

ID 127381

Dostupno samo u paketima Kaspersky Standard, Kaspersky Plus i Kaspersky Premium.

Komponenta Zaštita od reklama je napravljena da pruži zaštitu od reklama dok surfujete Internetom. Zaštita od reklama blokira reklamne poruke koje se prikazuju na Web lokacijama koje posetite i u interfejsima nekih aplikacija. Zaštita od reklama blokira reklamne poruke koje su navedene u listi poznatih reklamnih poruka, a koja se nalazi u bazi podataka Kaspersky aplikacije. Blokiranjem reklamnih poruka možete upravljati putem interfejsa Kaspersky aplikacije ili direktno iz pregledača.

Reklamne poruke su podrazumevano dozvoljene na Web lokacijama sa liste Kaspersky Web lokacije. Ovu listu su sastavili Kaspersky stručnjaci i sadrži Kaspersky Web lokacije i njegove partnerske Web lokacije koje prikazuju Kaspersky reklame. Ovu listu možete prikazati ili onemogućiti upotrebu ove liste ukoliko smatrate da je neophodno da se blokiraju reklamne poruke na Web lokacijama Kaspersky kompanije i njegovih partnera.

Brojač blokiranih reklamnih poruka prikazuje ukupan broj blokiranih reklama na čitavoj Web lokaciji, u zavisnosti od toga koliko je stranica otvoreno u pregledaču. Ukoliko je jedna stranica otvorena u pregledaču, računaju se samo blokiranja na toj stranici. Ukoliko je u pregledaču otvoreno nekoliko stranica iste lokacije, broje se blokirane reklamne poruke na svim stranicama iste lokacije.

U izveštajima dostupne su informacije u vezi sa radom Zaštite od reklama.

Sledeća ograničenja se primenjuju na Zaštitu od reklama:

  • Neke lokacije prepoznaju da su oglasi na njihovim stranicama blokirani i ne prikazuju sadržaj dok korisnik ne isključi blokator oglasa. Potrebno je da dodate te adrese u izuzetke kako biste prikazali sadržaj takve lokacije.
  • Ukoliko se ne može odrediti Web stranica na kojoj je smeštena reklamna poruka, Kaspersky aplikacija ne blokira prikazivanje reklamne poruke i ne prikazuje informacije o tome.
  • Ukoliko se može odrediti Web stranica na kojoj je smeštena reklamna poruka, ali se ista ne poklapa ni sa jednom otvorenom Web stranicom iz Web pregledača, Kaspersky aplikacija blokira ili dozvoljava prikaz reklamne poruke u zavisnosti od informacija koje se prepoznaju. Aplikacija u izveštaju prikazuje informacije o toj reklamnoj poruci, ali je ne obračunava u statistici Zaštite od reklama.
  • Statistika Zaštite od reklama prikazivanja u pregledaču može da sadrži reklamne poruke koje su blokirane tokom prethodnih učitavanja Web stranica, uključujući reklamne poruke koje su ranije blokirane i ponovo učitane.
  • Statistika Zaštite od reklama prikazivanja u pregledaču ne sadrži reklamne poruke koje su blokirane u dinamičnom sadržaju stranice nakon što se Web lokacija učitala.

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.