Osnovni podaci o vestima iz sveta bezbednosti

3. oktobar 2023.

ID 137575

Svakog dana, u svetu se pojavljuje sve više kriminalaca čija specijalnost postaje krađa lozinki, hakovanje baza podataka i prevare u Internet bankarstvu. Kaspersky vesti iz sveta bezbednosti pružaju najsvežije informacije u vezi sa tim kriminalnim radnjama i pomažu vam da sprečite situacije u kojima biste mogli da postanete žrtve hakera. Da biste se uveriti da dobijate samo relevantne vesti iz sveta bezbednosti, aplikacija analizira informacije u vezi sa resursima koje posećujete i aplikacijama koje pokrećete. Ove informacije se koriste samo u svrhu izbora vesti koje bi mogle da vam budu zanimljive.

Vesti iz sveta bezbednosti se prikazuju u Centru za obaveštenja zajedno sa drugim vestima iz Kaspersky kompanije. Vesti iz sveta bezbednosti se pojavljuju u sistemskoj traci poslova na traci zadataka. Prozori obaveštenja sadrže zaglavlja vesti i kratke preporuke za rešavanje problema u opisu samog članka.

U zavisnosti od nivoa bezbednosti, vesti mogu biti jedan od sledećih tipova:

  • Važne vesti – vesti u vezi sa događajima koji predstavljaju potencijalnu pretnju po vašu bezbednost (na primer, vesti u vezi sa masovnim pretnjama po Facebook lozinke). Prozori koji sadrže važne vesti su ofarbani u žuto.
  • Opšte vesti – vesti koje su informativnog karaktera (na primer, vesti u vezi sa sve češćim napadima na podatke Internet bankarstva koji su proizvod Trojanskog zlonamernog softvera). Prozori koji sadrže opšte vesti su ofarbani u zeleno.

Ukoliko se na ekranu pojavi obaveštenje o vestima iz sveta bezbednosti, možete da pročitate čitav tekst iz vesti tako što ćete kliknuti na dugme Opširnije u prozoru koji iskoči ili možete da ga jednostavno zatvorite. Čitavu vest možete pročitati u svakom trenutku izborom relevantne vesti iz liste vesti u Centru za obaveštenja.

Ukoliko ne želite da primate vesti iz sveta bezbednosti na određenom uređaju, možete da onemogućite prikazivanje vesti. Ukoliko ne želite da primate vesti ni na jednom uređaju, možete onemogućiti prijem vesti na My Kaspersky Web lokaciji.

Vesti iz sveta bezbednosti se ne prikazuju tokom prvog časa rada aplikacije nakon njene instalacije.

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.