Novčanik za zaštitu identiteta

3. oktobar 2023.

ID 232503

Ukoliko čuvate važna dokumenta na vašem računaru, na primer, skenirana lična dokumenta, vladina dokumenta, ugovore, i tako dalje, preporučujemo vam da takva dokumenta dodate u bezbedni novčanik. Novčanik za zaštitu identiteta je šifrovana datoteka koja zahteva unošenje glavne lozinke za pristup. Ovo garantuje bezbednost vaših ličnih podataka tako što sprečava treća lica da pristupe dokumentima.

Osnovni podaci o glavnoj lozinki

Glavna lozinka je jedinstvena lozinka koju Kaspersky aplikacija koristi za šifrovanje vaših podataka u novčaniku. Preporučujemo da koristite glavnu lozinku koja sadrži osam ili više znakova, velika i mala slova kao i brojeve i specijalne znakove.

Iz bezbednosnih razloga, Kaspersky aplikacija ne čuva glavnu lozinku na vašim uređajima i ne šalje je u Internet skladište. Preporučujemo da zapamtite ili zapišete glavnu lozinku i čuvate je na bezbednoj lokaciji pošto ne postoji način da vratite zaboravljenu lozinku.

Osnovni podaci o šifrovanju

Kaspersky aplikacija šifruje podatke koristeći algoritam simetričnog ključa koji je zasnovan na Naprednom standardu za šifrovanje (AES). Ključ je izveden iz vaše glavne lozinke zasnovane na Password-Based Key Derivation Function 2 (PBKDF2). AES algoritam se koristi širom sveta za zaštitu tajnih podataka. Ovaj algoritam ima minimalne zahteve RAM memorije, tako da vaši podaci mogu da budu šifrovani i dešifrovani u roku od samo nekoliko sekundi.

Kako da dodate dokument u novčanik

Kako izdvojiti dokument iz novčanika

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.