Provera krađe identiteta

3. oktobar 2023.

ID 236460

Vaš broj telefona je vaš lični dokument u bankarskim aplikacijama, internet prodavnicama i na društvenim mrežama. Ukoliko neko pribavi podatke koji su povezani sa vašim brojem telefona, oni lako mogu da se predstave kao vi—i, na primer, uzmu zajam u vaše ime.

Komponenta Provera krađe identiteta proverava da li je procureo vaš broj telefona u bazama podatka. Nakon pokretanja provere, prikazaćemo sva mesta na kojima imate naloge sa ovim brojem telefona i odakle je došlo do curenja podataka. Takođe ćemo prikazati kategorije podataka koji su procureli i dati vam preporuke šta možete da uradite po tom pitanju. Pored vašeg broja telefona, možete da proverite i brojeve telefona članova vaše porodice. Svi brojevi telefona koje dodate redovno će se proveravati i ukoliko se otkriju nova curenja, primićete obaveštenje na svom uređaju.

Da biste proverili broj telefona na curenje podataka:

 1. Otvorite glavni prozor aplikacije.
 2. Pođite do odeljka Identitet.
 3. U pododeljku Provera krađe identiteta, kliknite na dugme Proveri.
 4. Ovo otvara prozor; u tom prozoru, unesite vaš broj telefona i kliknite na Proveri odmah.

  Ovo otvara prozor sa uslovima i odredbama obrade ličnih podataka.

 5. Ukoliko prihvatate uslove i odredbe obrade ličnih podataka, kliknite na Prihvatam.

  Rezultati provere su prikazani u prozoru Provera krađe identiteta.

  Nakon što dodate broj telefona on će se redovno proveravati, a vi ćete primati obaveštenja u vezi sa rezultatima provere.

 6. Ukoliko ne želite da se vaš broj telefona redovno proverava, uklonite ga sa liste tako što ćete kliknuti na Izbrišite uređaj.

Prilikom traženja curenja podataka iz naloga povezanih sa brojem telefona, sledeće informacije se obrađuju: deo hešovanog broja telefona, ID vaše aplikacije u sistemu nosioca prava, puna verzija aplikacije.

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.