Osnovni podaci o pristupu aplikacije Web kameri i mikrofonu

3. oktobar 2023.

ID 82474

Uljezi mogu pokušati da vas špijuniraju putem Web kamere ili da vas prisluškuju tako što će dobiti pristup mikrofonu. Kaspersky aplikacija štiti Web kameru i mikrofon od neovlašćenog pristupa ukoliko je omogućena komponenta Kontrola Web kamere i mikrofona. U postavkama komponente možete svim aplikacijama blokirati pristup Web kameri i mikrofonu ili zahtevati da budete obavešteni svaki put kada aplikacija pokuša da dobije pristup Web kameri ili mikrofonu.

Ukoliko je komponenta omogućena, ali pristup Web kameri i mikrofonu nije u potpunosti blokiran, pristup se odobrava ili uskraćuje na osnovu grupe pouzdanosti kojoj relevantna aplikacija pripada. Pristup se blokira aplikacijama koje pripadaju grupama Veoma ograničeno ili Nepouzdano.

U prozoru postavki Sprečavanja upada, možete da dozvolite pristup Web kameri ili mikrofonu aplikacijama koje su u grupama Veoma ograničeno i Nepouzdano. Ukoliko aplikacija koja pripada grupi Slabo ograničeno pokuša da pristupi Web kameri ili mikrofonu, Kaspersky aplikacija joj blokira pristup i obaveštava vas o tome ukoliko ste podesili obaveštenja u postavkama komponente.

Iz padajuće liste obaveštenja, aplikaciji možete da blokirate pristup Web kameri ili mikrofonu ili da pođete do postavki pristupa. Obaveštenje nije prikazano ukoliko su neke aplikacije pokrenute u punom režimu rada na vašem računaru.

Iz padajuće liste obaveštenja možete da odaberete da sakrijete ovo obaveštenje ili da odete do postavki i konfigurišete prikaz obaveštenja.

Kako Kaspersky upravlja Web kamerom

Kako Kaspersky upravlja mikrofonom

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.