Oporavak operativnog sistema nakon zaraze

15. mart 2021.

ID 40951

Ukoliko sumnjate da je operativni sistem vašeg računara oštećen ili izmenjen usled zlonamerne aktivnosti ili greške sistema, koristite Čarobnjaka za Microsoft Windows rešavanje problema koji čisti sistem od svih tragova zlonamernih objekata. Kaspersky vam predlaže da pokrenete čarobnjaka nakon što se računar dezinfikuje kako biste bili sigurni da su popravljene sve pretnje i oštećenja od zaraze.

Čarobnjak proverava da li postoje promene u sistemu koje mogu da budu u vidu blokiranja pristupa mreži, promene poznatih tipova datoteka, blokiranja kontrolne table, itd. Postoje različiti razlozi za različite vrste oštećenja. Ovi razlozi mogu obuhvatati zlonamerne aktivnosti, neispravnu konfiguraciju sistema, otkaze sistema ili neispravan rad aplikacija za optimizaciju sistema.

Nakon što se pregled završi, čarobnjak analizira podatke kako bi procenio da li je sistem oštećen i da li zahteva trenutnu pažnju. Na osnovu pregleda, čarobnjak pravi listu akcija koje su potrebne radi otklanjanja štete. Čarobnjak grupiše ove akcije po kategorijama na osnovu ozbiljnosti otkrivenog problema.

Takođe pogledajte:

Rešavanje problema vezanih za operativni sistem pomoću Microsoft Windows čarobnjaka za rešavanje problema

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.