Kaspersky Free za Android

Osnovni podaci o Kaspersky VPN

24. avgust 2023.

ID 140368

U nekim regijama upotreba VPN usluge je zakonski regulisana. Da biste saznali više, pogledajte ovaj članak.

Kaspersky VPN sakriva vašu stvarnu lokaciju i šifruje sve podatke koje vaš uređaj pošalje i primi.

Kako to funkcioniše

Javne Wi-Fi mreže mogu biti nedovoljno zaštićene, na primer, Wi-Fi mreža može da koristi ranjivi protokol za šifrovanje ili popularan naziv Wi-Fi mreže (SSID). Kada kupujete na internetu putem nebezbedne Wi-Fi mreže, vaše lozinke i drugi poverljivi podaci mogu se preneti bez šifrovanja. Hakeri mogu presresti vaše poverljive podatke, saznati detalje vaše platne kartice i na taj način pristupiti vašem novcu.

Kada se povezujete na Wi-Fi mrežu, aplikacija proverava mrežu. Ukoliko Wi-Fi mreža nije bezbedna, aplikacija od vas traži da omogućite bezbednu vezu preko posebno dodeljenog virtuelnog servera. Na ovaj način, aplikacija šalje i prima vaše podatke putem šifrovane bezbedne veze. Ovaj postupak garantuje da niko u Wi-Fi mreži ne može presresti vaše privatne podatke.

Pogodnosti

Kaspersky VPN obezbeđuje sledeće pogodnosti:

  • Bezbedno korišćenje sistema plaćanja i Web lokacija za rezervacije smeštaja. Niko u Wi-Fi mreži neće moći da presretne podatke vaše platne kartice dok vršite internet plaćanja, rezervišete hotelske sobe ili iznajmljujete automobile.
  • Zaštita vaše privatnosti. Drugi ne mogu da odrede IP adresu vašeg uređaja ili vašu lokaciju.
  • Zaštita vaših ličnih podataka. Niko u Wi-Fi mreži neće moći da presretne i pročita vašu e-poštu, direktne poruke i privatnu prepisku na društvenim mrežama.

Podrazumevano imate besplatnu verziju Kaspersky VPN aplikacije. Možete preći na neograničenu verziju.

Sada možete da koristite VPN u nadograđenoj, sveobuhvatnoj aplikaciji — Kaspersky aplikaciji za Android. Ova aplikacija ima sve što vam je potrebno za vašu zaštitu i privatnost, a obuhvata i sve ostale funkcije Kaspersky Security Cloud i Kaspersky VPN Secure Connection aplikacija.

Nakon što instalirate Kaspersky aplikaciju, dodirnite VPN i pratite uputstva na ekranu kako biste preneli vaše VPN postavke.

Nakon što se ove postavke prenesu, VPN će raditi kroz Kaspersky aplikaciju. Istovremeno, VPN funkcionalnost prestaje sa radom u Kaspersky Security Cloud i Kaspersky VPN Secure Connection aplikacijama tako da možete da ih izbrišete.

Bezbedna veza se automatski prekida dok se prenose VPN postavke u Kaspersky aplikaciju.

Ukoliko želite da prenesete VPN postavke, potrebno je da obe aplikacije budu povezane na isti My Kaspersky nalog. Ukoliko imate različite pretplate i želite da ih koristite istovremeno, moraćete da se obratite Korisničkom servisu.

Možete i dalje da se predomislite i koristite Kaspersky VPN Secure Connection umesto Kaspersky aplikacije. Međutim, postavke se ne mogu vratiti nazad iz Kaspersky aplikacije. Ukoliko odlučite da nastavite da koristite Kaspersky Security Cloud ili Kaspersky VPN Secure Connection, moraćete ručno da konfigurišete VPN postavke.

Osnovni podaci o pretplati

Ukoliko imate My Kaspersky nalog na kom je Unlimited pretplata za Kaspersky VPN Secure Connection, možete se prijaviti iz Kaspersky aplikacije i koristiti pretplatu.

Ukoliko ste koristili anonimnu pretplatu za Kaspersky VPN Secure Connection, moraćete da se povežete na vaš My Kaspersky nalog. Kao rezultat toga, vaša pretplata više neće biti anonimna.

Upotreba VPN protokola može biti regulisana lokalnim zakonodavstvom. VPN možete koristiti samo u skladu sa njegovom svrhom i bez kršenja lokalnog zakonodavstva.

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.