Kaspersky Free za Android

Osnovni podaci o Pametnoj zaštiti VPN protokola

24. avgust 2023.

ID 143085

Tehnologija Pametne zaštite nudi uključivanje bezbedne veze kada se povežete na internet putem nebezbedne Wi-Fi mreže ili otvorite veb lokacije i aplikacije u koje možete uneti poverljive podatke.

Na primer, kada otvorite Web lokaciju iz kategorije Bankarstvo, aplikacija od vas traži da uključite bezbednu vezu, tako da možete bezbedno da obavljate finansijske operacije.

Možete da konfigurišete pravila za mreže, Web lokacije i aplikacije koje često koristite kako bi se automatski aktivirala bezbedna veza.

Potrebno je da uključite pristupačnost za Kaspersky aplikaciju kako biste koristili ovu funkcionalnost.

Kako uključiti pristupačnost

Ukoliko nije uspostavljena internet veza u nebezbednoj Wi-Fi mreži, bezbedna veza se neće automatski uključiti niti će aplikacija ponuditi opciju da se ona uspostavi. Aplikacija vas obaveštava kada ne postoji izlaz na internet u nebezbednoj Wi-Fi mreži.

Dozvolite Kaspersky aplikaciji da vam šalje obaveštenja. U suprotnom, aplikacija neće moći da vas upozori i ponudi vam opciju da uspostavite bezbednu vezu. Za informacije o konfigurisanju obaveštenja, potražite dokumentaciju vašeg operativnog sistema.

Na Android 9-14, aplikacija traži dozvolu da pristupi lokaciji vašeg uređaja kako bi pronašla informacije o Wi-Fi mreži (SSID, BSSID). Aplikacija koristi ove podatke kako bi proverila Wi-Fi mreže i uključila VPN, odredila vašu kućnu Wi-Fi mrežu i obavestila vas o povezanim uređajima. Aplikacija ne koristi dostavljene podatke kako bi pratila lokaciju uređaja.

Bez dozvole za pristup vašoj lokaciji, funkcije Bezbedna veza i Nadzor pametnog doma neće funkcionisati kako je predviđeno.

Kaspersky aplikacija nema pristup GPS podacima i ne prati vašu stvarnu lokaciju. Dozvola je potrebna samo kako bi aplikacija dobila informacije u vezi sa Wi-Fi mrežom (SSID, BSSID).

Uverite se da je uključena upotreba lokacije na vašem uređaju, a zatim odobrite pristup lokaciji kako bi aplikacija mogla da pristupi lokaciji uređaja—posebno za Kaspersky aplikaciju. Na nekim uređajima potrebno je ručno da dodelite dozvole.

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.