Kaspersky Free za Android

Šta da radite ukoliko izgubite uređaj ili vam ga ukradu

24. avgust 2023.

ID 95353

Ukoliko je vaš mobilni uređaj izgubljen ili ukraden, možete ga zaključati i pokušati da ga locirate. Ukoliko ga nije moguće locirati, možete izbrisati sve podatke sa njega. Slanjem komandi uređaju putem My Kaspersky, možete daljinski da upravljate uređajem.

Daljinsko upravljanje uređajem koji je izgubljen ili ukraden, putem My Kaspersky podržava samo mobilne uređaje na kojima je pokrenuta Kaspersky aplikacija. Potrebno je da prvo podesite funkciju Zaštita od krađe u aplikaciji kako biste zaštitili svoj uređaj. Potrebno je da uređaj bude uključen i povezan na internet kako bi mogao da prima komande. Za više informacija pogledajte pomoć za aplikaciju u pomoći za Kaspersky Online.

Da biste poslali komandu mobilnom uređaju:

 1. Idite na odeljak Uređaji.
 2. Kliknite na mobilni uređaj koji vas zanima.

  Otvara se prozor za upravljanje mobilnim uređajem.

 3. Kliknite < ime komande> dugme.
 4. Potvrdite akciju.

  Status i rezultati izvršavanja komande prikazani su u odeljku Istorija protiv krađe.

Možete poslati sledeće komande mobilnom uređaju:

 • Zaključaj i lociraj

  Ova komanda zaključava mobilni uređaj i locira ga pomoću GPS i GSM mreže. Lokacija mobilnog uređaja se prikazuje na karti u odeljku rezultati. Koordinate lokacije se dodatno šalju na adresu e-pošte koja je navedena u postavkama vašeg naloga. Takođe možete da navedete i tekst koji će se prikazati na ekranu zaključanog mobilnog uređaja.

 • Alarm

  Ova komanda zaključava vaš mobilni uređaj i oglašava alarm na njemu, čak i kada je na uređaju isključen zvuk. Takođe možete da navedete i tekst koji će se prikazati na ekranu zaključanog mobilnog uređaja.

 • Snimak lica

  Pomoću ove komande, možete da zaključate vaš mobilni uređaj i napravite snimak lica osobe koja trenutno koristi vaš uređaj. Možete da primite snimke lica samo sa mobilnih uređaja koji imaju prednju kameru. Ova komanda se ne može izvršiti na uređajima bez prednje kamere. Možete da pogledate primljene snimke lice u odeljku rezultati. Takođe možete da navedete i tekst koji će se prikazati na ekranu zaključanog mobilnog uređaja.

  Kako da pogledate primljene snimke lica

  Snimci lica ne mogu biti napravljeni u Nemačkoj usled lokalnih pravnih akata. Uređaj se samo zaključa.

 • Izbrisati sve podatke

  Ova komanda briše sve podatke koji se nalaze na vašem mobilnom uređaju. Mobilni uređaj se vraća na fabrička podešavanja.

  Ukoliko mobilnom uređaju pošaljete komandu Izbriši sve podatke, Kaspersky aplikacija se takođe briše nakon što se komanda izvrši. Mobilni uređaj više neće biti u stanju da prima buduće daljinske komande.

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.