Provera da li cure podaci

28. septembar 2023.

ID 216082

Funkcija Provera da li cure podaci traži vaše lične podatke na internetu i u podzemlju interneta (od brojeva vaših platnih kartica do podataka socijalnog osiguranja) Funkcija Provera da li cure podaci vas upozorava ukoliko vaši podaci postanu javno dostupni.

Ako nemate pretplatu na lične i porodične pakete Kaspersky Security Cloud-a, dostupna vam je ograničena funkcionalnost: aplikacija proverava samo vaš My Kaspersky nalog da li ima curenja podataka. Takođe je potrebno da ručno pokrenete ovo analiziranje. Potpuna funkcionalnost i automatsko skeniranje naloga dostupni su ako imate pretplatu na Personal i Family pakete kaspersky Security Cloud-a.

Internet kriminalci mogu da dobiju pristup raznim bazama podataka Web resursa i tako ukradu podatke korisničkog naloga. Pomoću ove funkcije, možete da saznate da li su podaci vašeg naloga ukradeni, te možete preduzeti preporučene akcije kako biste zaštitili svoje podatke.

Kaspersky aplikacija proverava navedeni nalog i ukoliko provera otkrije da su vaši podaci možda javno dostupni, aplikacija će vas obavestiti o tome i prikazati listu lokacija sa kojih je moglo doći do curenja podataka, datuma mogućeg curenja i kategorije podataka kojima se može javno pristupiti.

Kaspersky aplikacija vam omogućava da proverite da li postoje potencijalna curenja, ne samo vaših podataka, već i podataka drugih korisničkih naloga, na primer, koji pripadaju vašim prijateljima i porodici.

Ako imate pretplatu na Personal i Family pakete Kompanije Kaspersky Security Cloud, pored sopstvenog My Kaspersky naloga možete podesiti i automatske provere za do 50 naloga.

Prilikom provere korisničkih naloga, Kaspersky ne preuzima podatke u čitljivom formatu. Podaci se koriste samo za izvršenje navedene provere i ne čuvaju se. Prilikom otkrivanja curenja podataka, Kaspersky aplikacija ne dobija pristup samim korisničkim podacima. Ona pruža samo informacije o kategorijama podataka koji bi mogli biti javno dostupni.

U ovom odeljku

Provera vašeg naloga

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.