Upravljanje prikupljanjem podataka i postavkama privatnosti

28. septembar 2023.

ID 231504

Pomoću funkcije Privatnost na društvenim mrežama možete saznati koje vaše lične podatke prikuplja Google, očistiti istoriju pretrage i onemogućiti prikupljanje podataka.

Upravljanje vašom Google istorijom

Upravljanje praćenjem podataka od strane Google

Ukoliko zaustavite praćenje podataka za aplikacije i Web pretragu, personalizacija vaših Google usluga može biti ograničena. Na primer, Google može prestati da vam preporučuje mesta koja vas zanimaju, a rezultati pretrage na internetu mogu postati manje relevantni. Praćenje podataka biće onemogućeno u svim aplikacijama i na svim Web lokacijama i uređajima na kojima ste prijavljeni na isti nalog. Nakon što zaustavite praćenje podataka, Google i dalje može neko vreme da koristi prikupljene informacije o vašoj nedavnoj pretrazi kako bi poboljšao rezultate Web pretrage tokom aktivne sesije. Onemogućavanje praćenja ne dovodi do brisanja svih prethodno prikupljenih informacija. Ove i druge podatke možete da pregledate i izbrišete na myactivity.google.com. Posetite policies.google.com kako biste saznali više o podacima koje će Google i dalje prikupljati i zbog čega.

Pomoću funkcije Privatnost na društvenim mrežama, možete da proverite trenutne postavke privatnosti za Facebook, LinkedIn, Instagram ili Telegram, i da ih podesite direktno u Kaspersky aplikaciji.

Da biste proverili i upravljali postavkama privatnosti za Facebook, LinkedIn, Instagram ili Telegram:

  1. Otvorite Kaspersky aplikaciju.
  2. Otvorite odeljak Privatnost na društvenim mrežama. Pročitajte informacije na ekranima koji se pojavljuju kada prvi put otvorite odeljak.
  3. Na glavnom ekranu funkcije Privatnost na društvenim mrežama, idite na odeljak Usluge i dodirnite naziv usluge. Prijavite se na svoj Facebook, LinkedIn, Instagram ili Telegram nalog kada se to od vas zatraži.
  4. Dodirnite kategoriju postavki privatnosti koju želite da pregledate. Zatim postavite prilagođena pravila koja želite.

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.