Automatski antivirus

28. septembar 2023.

ID 71782

Automatski antivirus sistem obezbeđuje antivirusni zaštitu. Komponenta otkriva i neutrališe pretnje, automatske pozivaoce i aplikacije koje uljezi mogu da iskoriste kako bi oštetili vaš uređaj ili iskoristili vaše lične podatke.

Analiziranje uređaja

Analiziranje uređaja izvršava sledeće funkcije:

 • Analiziranje. U zavisnosti od vašeg odabira, aplikacija analizira sledeće:
  • Celokupan sistem datoteka
  • Samo instalirane aplikacije
  • Odabranu datoteku ili fasciklu
 • Ažuriraj. Aplikacija preuzima ažuriranja antivirusnih baza podataka koje se koriste za otkrivanje pretnji. Ažuriranje obezbeđuje da vaš uređaj ima najnoviju zaštitu.
 • Karantin. Aplikacija premešta u karantin datoteke i aplikacije u kojima se otkriju nepravilnosti tokom analiziranja. U karantin se smeštaju datoteke i aplikacije u komprimovanom formatu kako ne bi mogle da nanesu štetu uređaju. Kada se datoteka smesti u karantin, možete trajno da je izbrišete ili vratite (Kaspersky aplikacija preporučuje da ne vraćate datoteke iz karantina pošto bi one mogle da oštete vaš uređaj). Kada se aplikacija smesti u karantin, možete samo da je trajno izbrišete.

  Kako da vratite datoteke iz karantina u njihove originalne fascikle ili da ih trajno izbrišete

Automatski antivirus

Automatski antivirus obuhvata sve funkcije Analiziranje uređaja i obezbeđuje automatsku neprekidnu zaštitu uređaja. Automatski antivirus otkriva pretnje u datotekama kojima se pristupa i analizira aplikacije u realnom vremenu čim se instaliraju na uređaj. Antivirusne baze podataka i Kaspersky Security Network internet usluge se koriste u svrhu pružanja automatske zaštite.

Ukoliko se na uređaj instalira aplikacija koja prikuplja i šalje informacije, Kaspersky aplikacija može da je prepozna kao zlonamernu.

Konfiguracija postavki komponente Automatski antivirus

Takođe pogledajte

Analiziranje

Ažuriranje antivirusnih baza podataka

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.