Osnovni podaci o Zaštiti reklamnih poruka

1. april 2021.

ID 127381

Komponenta Zaštita od reklama je napravljena da pruži zaštitu od reklama dok surfujete Internetom. Zaštita od reklama blokira reklamne poruke koje se prikazuju na Web lokacijama koje posetite i u interfejsima nekih aplikacija. Zaštita od reklama blokira reklamne poruke koje su navedene u listi poznatih reklamnih poruka, a koja se nalazi u Kaspersky Internet Security bazi podataka. Blokiranjem reklamnih poruka možete upravljati putem Kaspersky Internet Security interfejsa ili direktno iz pregledača.

Reklamne poruke su podrazumevano dozvoljene na Web lokacijama sa liste Kaspersky Web lokacije. Ovu listu su sastavili Kaspersky stručnjaci i sadrži Kaspersky Web lokacije i njegove partnerske Web lokacije koje prikazuju Kaspersky reklame. Ovu listu možete prikazati ili onemogućiti upotrebu ove liste ukoliko smatrate da je neophodno da se blokiraju reklamne poruke na Web lokacijama Kaspersky kompanije i njegovih partnera.

Brojač blokiranih reklamnih poruka prikazuje ukupan broj blokiranih reklama na čitavoj Web lokaciji, u zavisnosti od toga koliko je stranica otvoreno u pregledaču. Ukoliko je jedna stranica otvorena u pregledaču, računaju se samo blokiranja na toj stranici. Ukoliko je u pregledaču otvoreno nekoliko stranica iste lokacije, broje se blokirane reklamne poruke na svim stranicama iste lokacije.

U izveštajima dostupne su informacije u vezi sa radom Zaštite od reklama.

Sledeća ograničenja se primenjuju na Zaštitu od reklama:

 • Neke lokacije otkrivaju da su reklame na njihovoj stranici blokirane i ne prikazuju sadržaj dok korisnik ne isključi blokator reklama. Potrebno je da dodate njenu adresu u izuzetke kako biste videli sadržaj takve lokacije.
 • Ukoliko se ne odredi Web stranica na kojoj je smeštena reklamna poruka, Kaspersky Internet Security ne blokira prikazivanje reklamne poruke i ne prikazuje informacije o tome.
 • Ukoliko Web stranicu, na kojoj je smeštena reklamna poruka, nije moguće odrediti, ali se ni ne poklapa ni sa jednom otvorenom Web stranicom iz Web pregledača, Kaspersky Internet Security blokira ili dozvoljava prikaz reklamne poruke u zavisnosti od informacija koje se prepoznaju. Aplikacija u izveštaju prikazuje informacije o toj reklamnoj poruci, ali je ne obračunava u statistici Zaštite od reklama.
 • Statistika Zaštite od reklama prikazivanja u pregledaču može da sadrži reklamne poruke koje su blokirane tokom prethodnih učitavanja Web stranica, uključujući reklamne poruke koje su ranije blokirane i ponovo učitane.
 • Statistika Zaštite od reklama prikazivanja u pregledaču ne sadrži reklamne poruke koje su blokirane u dinamičnom sadržaju stranice nakon što se Web lokacija učitala.
 • Nakon instaliranja aplikacije preko Kaspersky Internet Security 2016 Maintenance Release 1 aplikacije, sledeće postavke mogu postati nedostupne za uređivanje kroz korisnički interfejs, kao i da im se postave podrazumevane vrednosti:
  • Koristi Kaspersky Internet Security listu reklamnih poruka
  • Razreši IP adrese u imena domena
  • Koristi listu blokiranih adresa
  • Koristi listu dozvoljenih adresa

  Lista koja je ranije otvorena klikom na vezu Konfiguriši blokirane adrese sada je dostupna klikom na vezu Blokirane reklamne poruke. Lista koja je ranije otvorena klikom na vezu Konfiguriši blokirane adrese sada je dostupna klikom na vezu Dozvoljene reklamne poruke.

 • Kaspersky Internet Security ne može da blokira određene reklamne poruke u programu Internet Explorer jer ovaj pregledač ne podržava neke JavaScript funkcije.

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.