Konfigurisanje obaveštenja o nedostacima u Wi-Fi mrežama

1. april 2021.

ID 81791

Ukoliko Kaspersky VPN Secure Connection nije instaliran na vašem računaru, Kaspersky Internet Security prikazuje obaveštenje o povezivanju na Wi-Fi mreže i nebezbednom prenosu vaših lozinki putem Interneta. Povezivanje i prenos lozinke možete dozvoliti ili blokirati iz prozora obaveštenja.

Nakon što instalirate Kaspersky VPN Secure Connection, postavke za prikazivanje obaveštenja u vezi sa povezivanjem na Wi-Fi mreže i prenos nešifrovanih lozinki postaju neaktivne. Postavke obaveštenja za Wi-Fi mreže možete konfigurisati Kaspersky VPN Secure Connection.

Da biste konfigurisali obaveštenja o ranjivostima u Wi-Fi mrežama:

 1. Otvorite glavni prozor aplikacije.
 2. Kliknite na Settings 2019.png dugme u donjem delu prozora.

  Otvara se prozor Postavke.

 3. Izaberite odeljak Zaštita.
 4. Izaberite komponentu Zaštitni zid.

  Prozor prikazuje postavke komponente Zaštitni zid.

 5. Obeležite Obavesti o ranjivostima u Wi-Fi mrežama ukoliko želite da dobijate obaveštenja prilikom povezivanja na ranjive bežične mreže. Ukoliko ne želite da dobijate obaveštenja, uklonite obeležje iz polja. Ovom polju možete pristupiti ukoliko Kaspersky VPN Secure Connection nije instaliran na računaru.
 6. Ukoliko je obeleženo polje Obavesti o ranjivostima u Wi-Fi mrežama, možete da uredite napredne postavke za prikaz obaveštenja:
  • Obeležite polje Blokiraj i upozori o nebezbednom prenosu lozinki putem Interneta da blokirate sav prenos lozinki u nešifrovanom tekstu kada popunite polja Lozinka na Internetu.
  • Klikom na vezu Omogući vraćate podrazumevane vrednosti postavke za prikaz obaveštenja o prenosima lozinki u nešifrovanom obliku. Ukoliko ste prethodno blokirali prikaz obaveštenja o prenosu lozinki u nešifrovanom obliku, prikaz tih obaveštenja se nastavlja.

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.