O ažuriranju baze podataka i modula aplikacije

1. april 2021.

ID 93957

Paket za instalaciju Kaspersky Internet Security sadrži baze podataka i module aplikacije. Upotrebom ovih baza podataka:

 • Kaspersky Internet Security uglavnom otkriva pretnje pomoću usluge Kaspersky Security Network koja zahteva vezu sa Internetom.
 • Kaspersky Internet Security otkriva zlonamerne reklame, automatske pozivaoce i drugi legitiman softver koji provalnici mogu da iskoriste kako bi oštetili vaš računar ili lične podatke.

Kako biste dobili potpunu zaštitu, preporučujemo vam da baze podataka i module aplikacije ažurirate čim se aplikacija instalira.

Baze podataka i moduli aplikacije se ažuriraju postupno:

 1. Kaspersky Internet Security pokreće ažuriranje baza podataka i modula aplikacije u skladu sa navedenim postavkama: automatski, po planu ili na zahtev. Aplikacija kontaktira izvor ažuriranja koji sadrži pakete za ažuriranje baza podataka i modula aplikacije.
 2. Kaspersky Internet Security upoređuje postojeće baze podataka sa bazama podataka koje su dostupne na izvoru za ažuriranje. Ukoliko se baze podataka razlikuju, Kaspersky Internet Security preuzima delove koji nedostaju u bazi podataka.

Aplikacija zatim koristi ažurirane baze podataka i module aplikacije kako bi analizirala računar na viruse i druge pretnje.

Izvori ažuriranja

Možete da upotrebite sledeće izvore ažuriranja:

 • Kaspersky serveri za ažuriranje
 • HTTP ili FTP server
 • Mrežnu fasciklu

Posebne napomene prilikom ažurirate baza podataka i modula aplikacije

Ažuriranja baza podataka i module aplikacije su predmet sledećih ograničenja i specifičnosti:

 • Baze podataka se smatraju neažurnim nakon što prođe jedan dan, a kao veoma neažurne nakon sedam dana.
 • Da biste preuzeli paket ažuriranja sa Kaspersky servera, potrebna je veza sa Internetom.
 • Ažuriranja baza podataka i modula aplikacije nisu dostupna u sledećim slučajevima:
  • Kada licenca istekne, a grejs period ili režim ograničenog funkcionisanja nisu dostupni.
  • Kada se koristi merena mobilna veza sa Internetom. Ovo ograničenje se primenjuje na računarima koji rade pod Microsoft Windows 8 ili novijim verzijama ovog operativnog sistema, ukoliko su automatska ažuriranja ili planirana ažuriranja omogućena, a postavljen je limit na saobraćaj koji se ostvaruje putem merene mobilne veze. Ukoliko želite da aplikacija ažurira baze podataka i module aplikacije u ovom slučaju, poništite polje Ograniči saobraćaj na merenim vezama koje se nalazi u PostavkePostavke mreže.
  • Aplikacija se koristi pod pretplatom i potrebno je da prekinete pretplatu na Web lokaciji dobavljača usluge.

Instalacija paketa ažuiraranja

Kada se primi paket ažuriranja (ispravka), Kaspersky Internet Security je automatski instalira. Da biste završili instalaciju paketa ažuriranja, potrebno je da ponovo pokrenete računar. Dok se računar ponovo ne pokrene, ikona aplikacije u traci zadataka je crvena, a Kaspersky Internet Security Centar za obaveštenja prikazuje pitanje da li želite da se računar ponovo pokrene.

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.