Prvi koraci

1. april 2021.

ID 97156

Kako bi Kaspersky Internet Security u potpunosti podržao pregledače, Kaspersky Protection proširenje mora biti instalirano i omogućeno u pregledačima. Kaspersky Internet Security koristi Kaspersky Protection proširenje kako bi ubacio skripta u Web stranu koja je otvorena u Zaštićenom pregledaču, kao i u saobraćaj. Aplikacija koristi ovu skripta za interakciju sa Web stranom i za razmenu podataka do banaka čije su Web lokacije zaštićene pomoću komponente Bezbednost novca. Aplikacija štiti podatke prenete putem skripta pomoću digitalnog potpisa. Kaspersky Internet Security može da umetne skripta bez upotrebe Kaspersky Protection proširenja.

Kaspersky Internet Security skriptom potpisuje prenete podatke pomoću instaliranih antivirusnih baza podataka i zahteva upućenih u Kaspersky Security Network. Aplikacija šalje zahteve u Kaspersky Security Network bez obzira da li ste prihvatili odredbe Kaspersky Security Network Izjave.

Instaliranje Kaspersky Protection proširenja u Microsoft Edge na osnovi Chromium-a, Mozilla Firefox i Google Chrome

Kaspersky Protection proširenje se ne instalira automatski u Microsoft Edge na osnovi Chromium-a, Mozilla Firefox i Google Chrome. Ukoliko Kaspersky Protection proširenje nije instalirano u pregledaču, aplikacija vas pita da pođete do stranice za preuzimanje proširenja i da ručno instalirate Kaspersky Protection nakon što se pregledač pokrene.

Podrška za Yandex Browser

Kada koristite Yandex Browser, aktivno rade sledeće komponente aplikacije:

  • Zaštićeni pregledač
  • URL savetnik
  • Web zaštita
  • Zaštita od prevara

Komponente Privatno pregledanje i Zaštita od reklama rade ali ne mogu da se konfigurišu iz Yandex pregledača.

Podrška za Internet Explorer

Počevši od Kaspersky Internet Security 2021, dodatak Kaspersky Protection više neće podržavati pregledač Internet Explorer. Ukoliko želite da nastavite da koristite dodatak Kaspersky Protection u pregledaču Internet Explorer, možete se vratiti na prethodnu verziju aplikacije.

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.