Koristite automatsko čuvanje i automatsko popunjavanje

11. oktobar 2023.

ID 85870

Proširi sve | Skupi sve

Automatsko čuvanje podataka

Kada posetite Web lokacije i unesete podatke za prijavu, lozinke, podatke o platnoj kartici ili adrese u obrasce, Kaspersky Password Manager traži od vas da ih dodate u sef.

Prijavljivanje na Web lokacijama

Kada posetite Web lokaciju, Kaspersky Password Manager pretražuje naloge u sefu koje ste sačuvali za tu Web lokaciju. U zavisnosti od rezultata pretrage, aplikacija radi nešto od sledećeg:

  • Ukoliko sef sadrži tačno jedan nalog za Web lokaciju, Kaspersky Password Manager popunjava polja korisničkog imena i lozinke.
  • Ukoliko se u sefu nalazi više naloga za Web lokaciju, Kaspersky Password Manager od vas traži da odaberete nalog kojim želite da se prijavite.

Ukoliko ste omogućili automatsko prijavljivanje i odabrali podrazumevani nalog za Web lokaciju, Kaspersky Password Manager će vas automatski prijaviti.

Kaspersky Password Manager onemogućava automatsko prijavljivanje na Web lokacijama koje sadrže dva ili više obrazaca za prijavljivanje.

Otvaranje Web lokacije iz glavnog prozora aplikacije

Otvaranje Web lokacija iz menija proširenja

Automatsko popunjavanje adrese i podataka o platnoj kartici

Kada kupujete na Internetu, Kaspersky Password Manager pretražuje sef da li postoje platne kartice i adrese kako bi popunio polja za isporuku i plaćanje. Ukoliko sef sadrži odgovarajuće zapise, Kaspersky Password Manager od vas traži da izaberete adresu ili platnu karticu koju želite da koristite za Internet obrazac koji se popunjava. Ukoliko Kaspersky Password Manager pronađe podatke koji se mogu uneti u polje Internet obrasca, aplikacija prikazuje ikonu ključa pored polja za unos.

Možete da onemogućite automatsko čuvanje i automatsko popunjavanje ukoliko ne želite da Kaspersky Password Manager popunjava obrasce umesto vas.

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.