Zašto je nemoguće otvoriti Web lokaciju dok je uključen Kaspersky VPN?

12. april 2023.

ID 213982

Neke Web lokacije i Web usluge odbijaju pristup kada pokušate da se povežete na njih putem VPN veze. Web lokacije i Web usluge mogu odbiti pristup VPN vezi iz sledećih razloga:

  • Vlasnici Web lokacija žele da licencirani sadržaj koji objavljuju bude dostupan samo za određenu zemlju, pošto postoje različite ponude i cene za različite zemlje.
  • Vlasnici Web lokacija žele da Web lokaciju posećuju korisnici samo iz određene regije. Na primer, lutrija se izvlači samo za određenu zemlju, pa je pristup iz drugih regija zabranjen.
  • Postoje Web usluge koje su, iz pravnih razloga, dostupne samo u određenoj regiji (na primer, provajderi medijskih sadržaja ili emiteri vesti). Ove Web usluge prepoznaju anonimizatore i nisu dostupne kada koristite VPN (ili neki drugi anonimizator) kako biste im pristupili.
  • Ove Web usluge ne samo da određuju lokaciju klijenta, već takođe određuju da li klijent koristi anonimizator. Ukoliko se otkrije pokušaj pristupa Web usluzi putem anonimizatora, pristup Web usluzi se blokira.
  • Ukoliko ne možete da pristupite određenoj Web lokaciji ili Web usluzi pomoću Kaspersky VPN aplikacije, preporučujemo vam da se obratite Kaspersky Korisničkom servisu. Prijavite Web uslugu koja nije dostupna i sa koje lokacije. Kaspersky će dati sve od sebe da reši problem.

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.