Čemu služi Kaspersky VPN Secure Connection

2. oktobar 2023.

ID 126993

Javne Wi-Fi mreže mogu biti loše zaštićene, na primer, ukoliko Wi-Fi mreža koristi nebezbedan protokol šifrovanja ili jednostavnu lozinku. Kada kupujete na Internetu putem nebezbednih Wi-Fi mreža, vaše lozinke i drugi poverljivi podaci mogu biti preneti u nešifrovanom tekstualnom obliku. Hakeri mogu presresti vaše poverljive podatke, kao što su broj vaše platne kartice i da dobiju pristup nad vašim novcem.

Kada se povežete na Wi-Fi mrežu, Kaspersky VPN Secure Connection proverava bezbednost mreže. Ukoliko Wi-Fi mreža nije bezbedna, Kaspersky VPN Secure Connection vas pita da li želite da se bezbedno povežete putem posebno napravljenog servera smeštenog u regiji koju izaberete. Kada se VPN veza uspostavi, podaci sa Web lokacije prvo bivaju primljeni na taj server. Tek nakon toga Kaspersky VPN Secure Connection šalje podatke sa vašeg uređaja putem šifrovane bezbedne veze.

Kaspersky VPN Secure Connection pruža sledeće prednosti:

 • Bezbedna upotreba Web lokacija banaka i sistema za plaćanje

  Hakeri neće biti u mogućnosti da presretnu broj vaše platne na Web lokaciji dok plaćate putem Interneta, rezervišete hotelske sobe ili iznajmljujete vozila.

 • Zaštita vaših tajnih podataka

  Niko neće biti u mogućnosti da odredi IP adresu vašeg uređaja ili vaše lokacije.

 • Zaštita vaše privatnosti

  Niko neće biti u mogućnosti da presretne i pročita vašu privatnu prepisku na društvenim mrežama.

 • Uživajte u omiljenim filmovima na Internetu

  Strimujte HD snimke i filmove bez prekidanja bezbedne VPN veze.

  Ovu funkcionalnost možete da koristite samo ukoliko imate pravo na odgovarajuću uslugu i njen sadržaj, a da se pri tom pridržavate pravila trećih strana i primenljivih zakona. Saznajte više informacija u vezi sa ograničenjima u korišćenju aplikacije.

 • Preuzimanje datoteka

  Brzo i bezbedno preuzmite datoteke iz internet usluga za hostovanje datoteka i torenta.

 • Razdeljeno tunelovanje

  Omogućite VPN vezu kada koristite izabrane aplikacije. Izaberite aplikacije koje će se povezivati preko VPN veze i aplikacija koje će se povezivati preko obične veze.

Kaspersky VPN Secure Connection može se koristiti i za druge tipove mrežnih veza kao što su lokalna Internet veza ili veza putem USB modema.

Kaspersky VPN Secure Connection podrazumevano vas ne pita da se povežete putem VPN veze ukoliko se koristi HTTPS protokol na Web lokaciji.

Promenom vaše lokacije prilikom posete Web lokacija banaka, Internet prodavnica, društvenih mreža, ćaskanja ili Web lokacija e-pošte možete da aktivirate sisteme protiv prevara. Sistemima za zaštitu od prevara namena je da analiziraju finansijske transakcije putem Interneta i utvrde da li u njima postoje tragovi prevara.

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.