Prikupljanje informacija za Korisnički servis

2. oktobar 2023.

ID 84091

Kada stručnjake Korisničkog servisa obavestite o problemu, od vas može biti zatraženo da napravite izveštaj koji sadrži informacije o vašem operativnom sistemu i da ga pošaljete Korisničkom servisu. Stručnjaci Korisničkog servisa mogu da zatraže od vas da napravite datoteku sa tragovima. Datoteka za praćenje korak po korak prati postupak obavljanja komandi aplikacije, te je moguće odrediti stanje aplikacije u trenutku kada se dogodila greška.

Kako bi se obezbedila bolja podrška vezana za probleme u funkcionisanju aplikacije, stručnjaci Korisničkog servisa mogu da vas pitaju da privremeno promenite postavke aplikacije za svrhu dijagnostike. Da biste to i učinili, možda bude potrebno da obavite sledeće akcije:

  • Prikupi proširene informacije o dijagnostici
  • Da fino podesite postavke aplikacije na način koji nije dostupan putem standardnog korisničkog interfejsa
  • Ponovo konfigurišite skladište i pošaljite prikupljene dijagnostičke informacije
  • Podesite presretanje mrežnog saobraćaja i čuvajte mrežni saobraćaj u datoteku

Stručnjaci Korisničkog servisa daće vam sve potrebne informacije za obavljanje ovih akcija (korak po korak uputstva, promenu postavki, skripti, dodatne funkcije komandne linije, module za otklanjanje grešaka, posebne alatke itd.) i informisaće vas koji podaci će biti prikupljani u svrhu otkrivanja problema. Nakon što se prikupe proširene dijagnostičke informacije, one se čuvaju na računaru korisnika. Prikupljeni podaci se ne šalju automatski u Kaspersky.

Savetujemo vam da obavite prethodne akcije samo po uputstvima stručnjaka Korisničkog servisa, nakon što dobijete uputstva kako to da uradite. Promena postavki po vašem nahođenju onako kako nije opisano u pomoći ili nije u skladu sa preporukama stručnjaka Korisničkog servisa, može dovesti do usporenja i pada operativnog sistema, moguće je smanjenje nivoa zaštite vašeg računara, a moguće je i narušavanje dostupnosti i integriteta već obrađenih podataka.

U ovom odeljku

Pravljenje izveštaja o stanju sistema

Slanje datoteka sa podacima

Kako da napravite snimak ekrana ukoliko naiđete na problem u vezi sa aplikacijom

Sadržaji i skladište u datotekama sa tragovima

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.