Šta da radite ukoliko izgubite ili vam ukradu mobilni uređaj

4. april 2023.

ID 95353

Ukoliko se mobilni uređaj izgubi ili bude ukraden, uređaj možete zaključati i pokušati da ga locirate. Ukoliko nije moguće dopreti do uređaja, možete izbrisati sve podatke sa njega. Možete daljinski upravljati uređajem tako što ćete slati komande na uređaj putem Upravljačke konzole.

Daljinsko upravljanje putem Upravljačke konzole uređajem koji je izgubljen ili ukraden podržano je samo ukoliko je na mobilnim uređajima pokrenuta aplikacija. Prvo je potrebno da podesite opciju Zaštita od krađe unutar aplikacije kako biste zaštitili svoj uređaj. Kako bi mobilni uređaj primio komandu, uređaj mora biti uključen i povezan na Internet. Za više informacija, pročitajte pomoć u vezi sa aplikacijom na Kaspersky Online Help.

Da biste poslali komandu na svoj mobilni uređaj:

 1. Idite na odeljak Uređaji.
 2. Kliknite na mobilni uređaj koji vas interesuje.

  Otvara se prozor za upravljanje mobilnim uređajem.

 3. Kliknite na dugme <ime komande>.
 4. Potvrdite akciju.

  Status i rezultati izvršene komande su prikazani u odeljku Istorija Zaštite od krađe.

Možete poslati sledeće komande na mobilni uređaj:

 • Zaključaj i lociraj

  Ova komanda zaključava mobilni uređaj i locira ga pomoću GPS i GSM mreža. Lokacija mobilnog uređaja prikazana je na karti u odeljku rezultata. Koordinate lokacije se dodatno šalju na adresu e-pošte koja je navedena u postavkama vašeg naloga. Možete navesti i tekst koji će se prikazati na ekranu zaključanog mobilnog uređaja.

 • Alarm

  Ova komanda zaključava vaš mobilni uređaj i oglašava alarm na uređaju, čak i kada je na uređaju isključen zvuk. Možete navesti i tekst koji će se prikazati na ekranu zaključanog mobilnog uređaja.

 • Slika lopova

  Ovom komandom možete da zaključate svoj mobilni uređaj i uslikate lopova koji trenutno koristi vaš uređaj. Sliku lopova možete primiti samo sa onih mobilnih uređaja koji imaju prednju kameru. Ovu komandu nije moguće izvršiti na uređajima koji nemaju prednju kameru. Primljene slike lopova možete prikazati u odeljku rezultata. Možete navesti i tekst koji će se prikazati na ekranu zaključanog mobilnog uređaja.

  Kako da vidite primljenu sliku lopova

  Slika lopova ne može biti napravljena u Nemačkoj usled primenjivih zakonskih akata. Uređaj se samo zaključava.

 • Uništi sve podatke

  Ova komanda uništava sve podatke koji su na vašem mobilnom uređaju. Mobilni uređaj se podešava na njegove fabričke postavke.

  Ukoliko mobilnom uređaju pošaljete komandu „Obriši sve podatke“, aplikacija će se takođe izbrisati nakon izvršenja komande. Mobilni uređaj više neće primati nijednu daljinsku komandu.

Takođe pogledajte

Šta da radite ukoliko zaboravite tajni kôd za mobilni uređaj

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.