Osnovni podaci o bezbednom povezivanju na Wi-Fi mreže

3. oktobar 2023.

ID 127182

Kaspersky VPN funkcija nije dostupna u nekim regijama.

Javne Wi-Fi mreže mogu biti loše zaštićene, na primer, ukoliko Wi-Fi mreža koristi nebezbedan protokol šifrovanja ili jednostavnu lozinku. Kada kupujete na Internetu putem nebezbednih Wi-Fi mreža, vaše lozinke i drugi poverljivi podaci mogu biti preneti u nešifrovanom tekstualnom obliku. Hakeri mogu presresti vaše poverljive podatke, kao što su broj vaše platne kartice i da dobiju pristup nad vašim novcem.

VPN možete da omogućite putem posebno dodeljenog servera koji se nalazi u regiji koju navedete kako bismo osigurali vašu bezbednost dok koristite nebezbedne Wi-Fi mreže. Saobraćaj sa Web lokacije prvo odlazi do dodeljenog servera i tek se onda šalje na uređaj putem šifrovane bezbedne veze.

Potrebno je da pokrenete Kaspersky VPN kako biste koristili komponentu Kaspersky VPN. Kaspersky VPN Secure Connection instaliran je zajedno sa Kaspersky Small Office Security.

Komponenta Kaspersky VPN pruža sledeće prednosti:

  • Bezbedna upotreba sistema za plaćanje i lokacija za rezervisanje smeštaja. Uljezi neće biti u mogućnosti da presretnu broj vaše platne kartice dok plaćate putem Interneta, rezervišete hotelske sobe ili iznajmljujete vozila.
  • Zaštita vaših tajnih podataka. Niko neće biti u mogućnosti da odredi IP adresu vašeg računara ili vaše lokacije.
  • Zaštita vaše privatnosti. Niko neće biti u mogućnosti da presretne i pročita vašu privatnu prepisku na društvenim mrežama.

VPN veza može se koristiti i za druge tipove mrežnih veza kao što su lokalna Internet veza ili veza putem USB modema.

Kaspersky VPN Secure Connection podrazumevano vas ne pita da se povežete putem VPN veze ukoliko se koristi HTTPS protokol na Web lokaciji.

Promenom lokacije, prilikom posete Web lokacija banaka, sistema za plaćanje, Web lokacija za rezervacije, društvenih mreža, ćaskanja i Web lokacija za e-poštu, može dovesti do uključenja anti-fraud sistema (sistemi koji su namenjeni da analiziraju Internet transakcije na pokušaje prevara).

Upotreba VPN veze može biti regulisana domaćim zakonima. VPN vezu možete koristiti isključivo u skladu sa njenom namenom i bez kršenja domaćih zakona.

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.