O Rezervnoj kopiji i vraćanju podataka

3. oktobar 2023.

ID 84679

Komponenta Rezervna kopija i vraćanje je potrebna radi zaštite vaših podataka od gubitka kada se vaš računar pokvari ili bude ukraden, ili kada se slučajno obrišu podaci ili ih oštete hakeri.

Da biste napravili rezervnu kopiju podataka, napravite i pokrenite zadatak rezervne kopije. Zadatak može biti pokrenut ručno ili automatski u skladu sa planom pokretanja. Aplikacija takođe vam omogućava da prikažete informacije o završenim zadacima rezervne kopije.

Preporučeno je da sačuvate rezervne kopije podataka na prenosni uređaj ili Internet skladište.

Kaspersky Small Office Security ne može napraviti potpunu kopiju diska dok je na njemu aktivan Microsoft Windows operativni sistem.

Kaspersky Small Office Security vam omogućava da upotrebite sledeće tipove skladišta za pravljenje rezervnih kopija:

  • Lokalni uređaj
  • Prenosiva disk jedinica (npr. spoljni čvrsti disk)
  • Mrežni uređaj
  • Internet skladište

Pravljenje zadataka na osnovu korisničkih prava pristupa

Zadaci rezervne kopije mogu biti napravljeni na osnovu toga da li korisnik ima prava pristupa datotekama na lokalnom računaru.

Ukoliko nemate administratorska prava na računaru, možete da pristupite samo onim zadacima koje ste sami napravili. Ukoliko imate administratorska prava na računaru, videćete sve zadatke rezervne kopije, ali nećete moći da izmenite zadatke koje su napravili drugi korisnici.

Zadaci rezervne kopije se prave ranije bez uzimanja u obzir da li su dostupni svim ili pojedinim korisnicima računara. Međutim, ukoliko zadatak bude izmenjen, pokrenuće se na osnovu prava korisnika koji je promenio zadatak.

Vraćanje zadatka na osnovu korisničkih prava

Ukoliko nemate prava lokalnog administratora na računaru, možete vratiti samo one podatke čija kopija je napravljena uz pomoć zadatka koji ste vi napravili i samo u fascikle kojima imate prava pristupa. Ukoliko imate prava lokalnog administratora na računaru, možete da vratite podatke iz svih zadataka rezervne kopije u bilo koju fasciklu.

Ukupna veličina kopiranih datoteka u fascikli može preći originalnu veličinu koju je imala fascikla ukoliko sadrži veze do drugih fascikli (na primer, kada se kopira fascikla Dokumenti, jer se fascikle Muzika, Slike i Video zapisi takođe kopiraju ukoliko fascikla Dokumenti sadrži veze do navedenih fascikli).

O pravljenju rezervne kopije i vraćanju podataka na/sa OneDrive

Prilikom pravljenja rezervne kopije datoteka u OneDrive fasciklu na računaru, Kaspersky Small Office Security postupa drugačije u zavisnosti da li je datoteka iz oblaka preuzeta u OneDrive fasciklu:

  • Ukoliko je datoteka u oblaku i u OneDrive fascikli na računaru, Kaspersky Small Office Security pravi rezervnu kopiju ove datoteke.
  • Ukoliko datoteka nije u oblaku, ali je prisutna u OneDrive fascikli na računaru, Kaspersky Small Office Security pravi rezervnu kopiju ove datoteke.
  • Ukoliko se datoteka prikazuje u OneDrive fascikli, ali se nalazi samo u oblaku, a ne na računaru, Kaspersky Small Office Security ne pravi rezervnu kopiju ove datoteke.

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.