O ažuriranju baza podataka i modula aplikacije

3. oktobar 2023.

ID 93957

Paket instalacije sadrži baze podataka i module aplikacije. Upotrebom ovih baza podataka:

 • Aplikacija uglavnom otkriva pretnje pomoću usluge Kaspersky Security Network koja zahteva vezu sa Internetom.
 • Aplikacija otkriva zlonamerne reklame, automatske pozivaoce i drugi legitiman softver koji provalnici mogu da iskoriste kako bi oštetili vaš računar ili lične podatke.

Kako biste dobili potpunu zaštitu, preporučujemo vam da antivirusne baze i module aplikacije ažurirate čim se aplikacija instalira.

Baze podataka i moduli aplikacije se ažuriraju u fazama:

 1. Aplikacija pokreće ažuriranje baza podataka i modula aplikacije u skladu sa navedenim postavkama: automatski, po planu ili na zahtev. Aplikacija kontaktira izvor ažuriranja koji sadrži pakete za ažuriranje antivirusnih baza i modula aplikacije. Potrebno je ponovo pokrenuti računar kako biste dovršili instalaciju paketa ažuriranja za module aplikacije.
 2. Aplikacija upoređuje postojeće baze podataka sa bazama podataka koje su dostupne na izvoru za ažuriranje. Ukoliko se baze podataka razlikuju, aplikacija preuzima delove koji nedostaju u bazi podataka.

Aplikacija zatim koristi ažurirane baze podataka i module aplikacije kako bi analizirala računar na viruse i druge pretnje.

Izvori ažuriranja

Možete da upotrebite sledeće izvore ažuriranja:

 • Kaspersky serveri za ažuriranje
 • HTTP ili FTP server
 • Mrežnu fasciklu

Posebne napomene su uključene prilikom ažuriranja antivirusnih baza i modula aplikacije

Ažuriranja antivirusnih baza i modula aplikacija su predmet sledećih ograničenja i specifičnosti:

 • Antivirusne baze se smatraju neažurnim nakon što prođe jedan dan, a kao veoma neažurne nakon sedam dana.
 • Da biste preuzeli paket ažuriranja sa Kaspersky servera, potrebna je veza sa Internetom.
 • Ažuriranja antivirusnih baza i modula aplikacija nisu dostupna u sledećim slučajevima:
  • Kada licenca istekne, a grejs period ili režim ograničenog funkcionisanja nisu dostupni.
  • Kada se koristi merena mobilna veza sa Internetom. Ovo ograničenje se primenjuje na računarima koji rade pod Microsoft Windows 8 ili novijim verzijama ovog operativnog sistema, ukoliko su automatska ažuriranja ili planirana ažuriranja omogućena, a postavljen je limit na saobraćaj koji se ostvaruje putem merene mobilne veze. Ukoliko želite da aplikacija ažurira antivirusne baze i module aplikacije u ovom slučaju, poništite polje Ograniči saobraćaj na merenim vezama u okviru Postavke → Postavke bezbednostiNapredne postavkePostavke mreže.
  • Aplikacija se koristi pod pretplatom dobavljača usluge i potrebno je da prekinete pretplatu na Web lokaciji dobavljača usluge.

Instalacija paketa ažuriranja

Kada se primi paket ažuriranja (ispravka), aplikacija je automatski instalira. Da biste završili instalaciju paketa ažuriranja, potrebno je da ponovo pokrenete računar. Dok se računar ponovo ne pokrene, ikona aplikacije u traci zadataka je crvena, a prozor aplikacije Centar za obaveštenja prikazuje pitanje da li želite da se računar ponovo pokrene.

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.