O zaštiti podataka unetih sa računarske tastature

29. avgust 2019.

ID 70745

Zaštita podataka unetih sa računarske tastature vam omogućava da izbegnete presretanje podataka koji se unose na Web lokacijama sa fizičke tastature. Da biste omogućili zaštitu unosa podataka putem tastature, Kaspersky Protection proširenje mora biti aktivirano u pregledaču. Možete da konfigurišete zaštitu podataka unetih sa računarske tastature za razne Web lokacije. Nakon što se konfiguriše Bezbedan unos sa tastature, iskočiće poruka koja će vas obavestiti da je omogućen Bezbedan unos sa tastature, odmah pored polja u kom je postavljen pokazivač. Bezbedan unos sa tastature je omogućen po podrazumevanim postavkama za sve kategorije Web lokacija osim na Internet medijima za komunikaciju.

Ova funkcija nije dostupna ukoliko je Kaspersky Small Office Security instaliran na serveru za skladištenje datoteka.

Bezbedan unos sa tastature ima sledeća ograničenja:

  • Bezbedan unos sa tastature je dostupan samo za Microsoft Edge na osnovi Chromium-a, Mozilla Firefox, i Google Chrome. Ukoliko radite u drugim pregledačima, podaci koje unesete putem fizičke tastature neće biti zaštićeni od presretanja.
  • Bezbedan unos sa tastature ne radi u pregledačima koji rade u Sandboxie aplikacijama.
  • Zaštita podataka unetih sa računarske tastature ne može da zaštiti vaše lične podatke ukoliko je Web lokacija koja zahteva unos takvih podataka, hakovana (provaljena i/ili ukradena), jer u tom slučaju podaci idu direktno provalniku u ruke.

Prethodna lista opisuje glavna ograničenja u funkciji zaštite unetih podataka. Potpuna lista ograničenja je data u članku na Kaspersky Web lokaciji tehničke podrške. Ovaj članak prikazuje listu ograničenja za Bezbedan unos sa tastature u Kaspersky Internet Security, ova ograničenja mogu da se primene i na Tastaturu na ekranu u Kaspersky Small Office Security.

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.