Konfigurisanje obaveštenja o nedostacima u Wi-Fi mrežama

29. avgust 2019.

ID 81791

Kada ste povezani na Wi-Fi mrežu, vaši poverljivi podaci mogu biti ukradeni ukoliko je mreža loše zaštićena. Kaspersky Small Office Security proverava Wi-Fi mreže svaki put kada se povežete na neku od njih. Ukoliko Wi-Fi mreža nije bezbedna (na primer, upotrebljava se ranjivi protokol za šifrovanje ili je ime Wi-Fi mreže (SSID) veoma popularno), aplikacija prikazuje obaveštenje koje vas obaveštava o tome da ste povezani na nebezbednu Wi-Fi mrežu. Klikom na vezu u prozoru obaveštenje možete da saznate kako da bezbedno koristite Wi-Fi mrežu.

Da biste konfigurisali obaveštenja o ranjivostima u Wi-Fi mrežama:

 1. Otvorite glavni prozor aplikacije.
 2. Kliknite na Settings 2019.png dugme u donjem delu prozora.

  Otvara se prozor Postavke.

 3. U levom delu prozora, izaberite odeljak Zaštita.
 4. U desnom delu odeljka Zaštita, izaberite komponentu Zaštitni zid.

  Prozor prikazuje postavke komponente Zaštitni zid.

 5. Obeležite Obavesti o ranjivostima u Wi-Fi mrežama ukoliko želite da dobijate obaveštenja prilikom povezivanja na ranjive bežične mreže. Ukoliko ne želite da dobijate obaveštenja, uklonite obeležje iz polja. Ovom polju možete pristupiti ukoliko Kaspersky Secure Connection nije instaliran na računaru.
 6. Ukoliko je obeleženo polje Obavesti o ranjivostima u Wi-Fi mrežama, možete da navedete napredne postavke za prikaz obaveštenja:
  • Obeležite polje Blokiraj i upozori o nebezbednom prenosu lozinki putem Interneta da blokirate sav prenos lozinki u nešifrovanom tekstu kada popunite polja Lozinka na Internetu.
  • Kliknite na vezu Poništi skrivena upozorenja da vratite podrazumevane vrednosti postavke za prikaz obaveštenja o prenosima lozinki u nešifrovanom obliku. Ukoliko ste prethodno blokirali prikaz obaveštenja o prenosu lozinki u nešifrovanom obliku, prikaz tih obaveštenja se nastavlja.

Ova funkcija nije dostupna ukoliko je Kaspersky Small Office Security instaliran na serveru za skladištenje datoteka.

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.