O udaljenom upravljanju zaštitom računara

29. avgust 2019.

ID 85310

Ukoliko se Kaspersky Small Office Security instalira na računarima u vašoj organizaciji, možete daljinski upravljati zaštitom tih računara. Zaštitom računara može se daljinski upravljati putem Kaspersky Small Office Security upravljačke konzole.

Postupak konfiguracije daljinskog upravljanja računara je sledeći:

  1. Registrovanje administratorskog naloga putem Kaspersky Small Office Security upravljačke konzole
  2. Registrovanje licence za Kaspersky Small Office Security putem Kaspersky Small Office Security upravljačke konzole
  3. Povezivanje uređaja čijom zaštitom želite da daljinski upravljate na Kaspersky Small Office Security upravljačkoj konzoli putem administratorskog naloga

Kaspersky Small Office Security upravljačka konzola omogućava vam da obavljate sledeće radnje koje su vitalne za bezbednost računara unutar vaše organizacije:

  • Pogledate listu bezbednosnih problema računara i udaljeno ih popravite
  • Analizirate računar na viruse i druge pretnje
  • Ažurirate baza podataka i module aplikacije
  • Konfigurišete Kaspersky Small Office Security komponente

Ukoliko je analiziranje računara pokrenuto sa Kaspersky Small Office Security upravljačke konzole, Kaspersky Small Office Security automatski obrađuje sve objekte koji su otkriveni, bez da su potrebne akcije sa vaše strane. Prilikom otkrivanja virusa i drugih pretnji, Kaspersky Small Office Security pokušava da obavi dezinfekciju bez ponovnog pokretanja računara. Ukoliko nije moguća dezinfekcija bez ponovnog pokretanja računara, u listi bezbednosnih problema računara na Web lokaciji Kaspersky Small Office Security upravljačka konzola prikazuje se poruka koja ukazuje na to da je potrebno ponovo pokrenuti računar radi dezinfekcije.

Ukoliko lista otkrivenih objekata na Kaspersky Small Office Security upravljačkoj konzoli sadrži više od 10 stavki, one se grupišu. U tom slučaju, otkriveni objekti mogu se obratiti putem Web lokacije samo grupno, bez mogućnosti da se svaki objekat ispita pojedinačno. Da biste u ovom slučaju pojedinačno prikazali objekte, savetujemo vam da koristite interfejs aplikacije koja je instalirana na računaru.

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.