AO Kaspersky Lab

16. septembar 2019.

ID 34744

Kaspersky je svetski poznati proizvođač sistema za zaštitu računara od različitih pretnji, što uključuje viruse i druge zlonamerne programe, neželjenu e-poštu, mrežne i hakerske napade.

Kaspersky je 2008. godine rangiran među četiri proizvođača u svetu u proizvodnji softverskih rešenja za zaštitu podataka za krajnje korisnike (IDC prihod od prodaje zaštite krajnjim korisnicima na svetskom nivou po prodavcu). Kaspersky je najpoželjniji proizvođač sistema za zaštitu računara kod kućnih korisnika u Rusiji („IDC Endpoint Tracker 2014“).

Kaspersky je osnovan u Rusiji 1997. godine. Od tada je izrastao u međunarodnu grupu kompanija sa 38 kancelarija u 33 zemlje. Kompanija zapošljava više od 3.000 obučenih stručnjaka.

Proizvodi. Kaspersky proizvodi obezbeđuju zaštitu svih sistema, od kućnih računara do velikih poslovnih mreža.

Paleta proizvoda za kućne korisnike obuhvata bezbednosne aplikacije za stone računare, prenosne računare, tablet računare, pametne telefone i druge prenosne uređaje.

Kompanija nudi rešenja i tehnologiju za zaštitu i kontrolu radnih stanica i prenosnih uređaja, virtuelnih mašina, Web i servera za skladište, mrežnih prolaza za e-poštu i zaštitnih zidova. Portfolio kompanije takođe sadrži specijalne proizvode za zaštitu od DDoS napada, zaštitu industrijskih sistema za kontrolu i sprečavanje finansijske prevare. Korišćena zajedno sa Kaspersky centralizovanim sistemom upravljanja, ova rešenja obezbeđuju efikasnu, automatizovanu zaštitu svih veličina kompanija i organizacija od informatičkih pretnji. Kaspersky proizvodi su sertifikovani od glavnih laboratorija za ispitivanje, usaglašeno funkcionišu sa softverima raznih proizvođača i optimizovani su da rade na mnogim hardverskim platformama.

Kaspersky analitičari virusa rade neprekidno. Svakodnevno otkrivaju na stotine hiljada novih informatičkih pretnji, prave alatke za njihovo otkrivanje i dezinfekciju, a zatim ubacuju potpise tih pretnji u baze podataka Kaspersky aplikacija.

Tehnologije. Mnoge tehnologije koje su sada bitni elementi savremenih antivirusnih alatki prvobitno je razvio Kaspersky. Nije slučajnost da mnogi proizvođači softvera koriste baš Kaspersky Anti-Virus jezgro u svojim proizvodima, a neki od njih su: Alcatel-Lucent, Alt-N, Asus, BAE Systems, Blue Coat, Check Point, Cisco Meraki, Clearswift, D-Link, Facebook, General Dynamics, H3C, Juniper Networks, Lenovo, Microsoft, NETGEAR, Openwave Messaging, Parallels, Qualcomm, Samsung, Stormshield, Toshiba, Trustwave, Vertu, ZyXEL. Mnoge inovativne Kaspersky tehnologije su patentirane.

Dostignuća. Do sada je Kaspersky osvojio na stotine nagrada za svoje usluge u borbi protiv informatičkih pretnji. Nakon ispitivanja i istraživanja koje je sprovela prestižna austrijska laboratorija za ispitivanje AV-Comparatives u 2014. godini, Kaspersky je rangiran među prva dva proizvođača po broju dobijenih Advanced+ sertifikata, a na kraju je nagrađen i sa Top Rated sertifikatom. Međutim, glavno Kaspersky dostignuće je lojalnost njegovih korisnika širom sveta. Proizvodi i tehnologije ove kompanije štite više od 400 miliona korisnika i preko 270.000 pravnih lica.

 

Kaspersky Web lokacije:

https://www.kaspersky.rs

Enciklopedija o virusima:

https://securelist.com

Kaspersky VirusDesk:

https://virusdesk.kaspersky.com/ (za analiziranje sumnjivih datoteka i Web lokacija)

Kaspersky Zajednica:

https://community.kaspersky.com

 

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.