Konfigurisanje obaveštenja o nedostacima u Wi-Fi mrežama

16. septembar 2019.

ID 81791

Ukoliko Kaspersky Secure Connection nije instaliran na vašem računaru, Kaspersky Total Security prikazuje obaveštenje o nebezbednom prenosu vaših lozinki putem Interneta. Prenos lozinke možete dozvoliti ili blokirati iz prozora obaveštenja.

Nakon što instalirate Kaspersky Secure Connection, postavke za prikazivanje obaveštenja u vezi sa povezivanjem na Wi-Fi mreže i prenos nešifrovanih lozinki postaju neaktivne. Postavke obaveštenja za Wi-Fi mreže možete konfigurisati Kaspersky Secure Connection.

Da biste konfigurisali obaveštenja o ranjivostima u Wi-Fi mrežama:

 1. Otvorite glavni prozor aplikacije.
 2. Kliknite na Settings 2019.png dugme u donjem delu prozora.

  Otvara se prozor Postavke.

 3. U levom delu prozora, izaberite odeljak Zaštita.
 4. U desnom delu odeljka Zaštita, izaberite komponentu Zaštitni zid.

  Prozor prikazuje postavke komponente Zaštitni zid.

 5. Obeležite Obavesti o ranjivostima u Wi-Fi mrežama ukoliko želite da dobijate obaveštenja prilikom povezivanja na ranjive bežične mreže. Ukoliko ne želite da dobijate obaveštenja, uklonite obeležje iz polja. Ovom polju možete pristupiti ukoliko Kaspersky Secure Connection nije instaliran na računaru.
 6. Ukoliko je obeleženo polje Obavesti o ranjivostima u Wi-Fi mrežama, možete da uredite napredne postavke za prikaz obaveštenja:
  • Obeležite polje Blokiraj i upozori o nebezbednom prenosu lozinki putem Interneta da blokirate sav prenos lozinki u nešifrovanom tekstu kada popunite polja Lozinka na Internetu.
  • Kliknite na vezu Poništi skrivena upozorenja da vratite podrazumevane vrednosti postavke za prikaz obaveštenja o prenosima lozinki u nešifrovanom obliku. Ukoliko ste prethodno blokirali prikaz obaveštenja o prenosu lozinki u nešifrovanom obliku, prikaz tih obaveštenja se nastavlja.

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.