O pristupu aplikacije Web kameri

16. septembar 2019.

ID 82474

Komponenta Zaštita Web kamere je napravljena da zaštiti vašu Web kameru od neovlašćenog pristupa. Ukoliko je Zaštita Web kamere omogućena i ukoliko je obeleženo polje Blokiraj svim aplikacijama pristup Web kameri, Kaspersky Total Security svim aplikacijama blokira pristup Web kameri i obaveštava vas da je pristup blokiran.

Ukoliko nije obeleženo polje Blokiraj svim aplikacijama pristup Web kameri, Kaspersky Total Security nadgleda pristup Web kameri u zavisnosti od grupe pouzdanosti te aplikacije koja zahteva pristup. Kaspersky Total Security blokira aplikacije kojima su dodeljene grupe Veoma ograničeno ili Nepouzdano da pristupe Web kameri.

U prozoru postavki Kontrola aplikacije, možete da dozvolite pristup Web kameri aplikacijama koji su u grupama Veoma ograničeno i Nepouzdano. Ukoliko aplikacija iz grupe Slabo ograničeno pokuša da se poveže na Web kameru, Kaspersky Total Security prikazuje obaveštenje i pita vas da odlučite da li želite da dozvolite toj aplikaciji pristup Web kameri.

Ukoliko se dogodi pokušaj pristupa Web kameri od strane aplikacije kojoj je podrazumevano pristup zabranjen, Kaspersky Total Security prikazuje obaveštenje. Obaveštenje prikazuje informacije o tome da aplikacija koja je instalirana na računaru (kao što je Skype) trenutno dobija video podatke sa Web kamere. U padajućoj listi obaveštenja možete da blokirate aplikaciju da ne može da pristupi Web kameri ili da odete do postavki i konfigurišete pristup aplikacije Web kameri. Ovo obaveštenje nije prikazano ukoliko su aplikacije već pokrenute u punom režimu rada na vašem računaru.

U padajućoj listi obaveštenja u kojoj se kaže da je aplikacija primila video podatke, možete da izaberete i da sakrijete ovo obaveštenje ili da odete do postavki i konfigurišete prikaz obaveštenja.

Podrazumevano, Kaspersky Total Security omogućava pristup Web kameri aplikacijama koje zahtevaju dozvolu od vas, međutim ukoliko se grafički interfejs aplikacije i dalje učitava, ukoliko se odjavljuje ili ukoliko ne reaguje, ne možete ručno da dozvolite pristup.

Zaštita pristupa Web kameri ima sledeće funkcije i ograničenja:

  • Aplikacija kontroliše dostavljanje i obradu videa i zamrznutih slika sa Web kamere.
  • Aplikacija kontroliše zvučni signal ukoliko je on sastavni deo video signala koji dolazi sa Web kamere.
  • Kaspersky Total Security kontroliše samo Web kamere koje su povezane putem USB ili IEEE1394 priključaka koji su u Windows upravljaču uređajima prikazani kao Uređaji za obradu slika.

Kliknite na ovu vezu da prikažete listu podržanih Web kamera.

Da biste aktivirali zaštitu od neovlašćenog pristupa Web kameri, komponenta Kontrola aplikacije mora biti omogućena.

Zaštita Web kamere ima ograničenja ukoliko se aplikacija instalira na Microsoft Windows 10 godišnjem ažuriranju (RedStone 1).

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.